Színház

3 órája

Két próbafolyamat zajlik párhuzamosan

Fotó:  Vigh László Miklós

Sajtóanyag

Egyszerre próbál egy nagyszínpadi és egy stúdióelőadást a Szigligeti Társulat Kovács D. Dániel és Botos Bálint rendezőkkel. Kovács D. Dániel Junior Prima-díjas rendező a jól ismert orosz vígjátékot, A revizort rendezi nagyszínpadra. A darab, amely magát az írót is emigrálásra kényszerítette, az emberi kicsinyesség szatirikus ábrázolása mentén rajzol fel egy olyan világot, amelyhez ma sem nehéz kapcsolódnunk. A bemutató november 3-án lesz a Szigligeti Színház nagyszínpadán. Szereplők: Balogh Attila, Tasnádi-Sáhy Noémi, Kocsis Anna, Tőtős Ádám, Dimény Levente, Csatlós Lóránt, Tóth Tünde, Szabó Eduárd, Szotyori József, Sebestyén Hunor, Kiss Csaba, Nagy László Zsolt, Ilyés Klaudia, Scurtu Dávid, Trabalka Cecília. Rendező: Kovács D. Dániel. Látványtervező: Florina Bellinda Vasilatos. Zeneszerző: Szabó-Sipos Ágoston. Ügyelő: Joó Emília. Súgó: Țentea Katalin.

Fotó: Vigh László Miklós

Botos Bálint nevét már jól ismerheti a nagyváradi publikum, hiszen olyan előadásokat rendezett a Szigligeti Társulatnál, mint a Lila ákác, Az öngyilkos, illetve a Figaro házassága, avagy egy őrült nap; most Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn Pulitzer-díjas drámáját rendezi a Transilvania színpadra. A darab, amely Elizabeth Taylor legendás filmjét is inspirálta, egy családi krízishelyzeten keresztül mutatja be a szeretet, hazugságok és belső konfliktusok elkerülhetetlen összecsapását. A múlt feldolgozatlan traumái mind-mind olyan témák, amelyek mai világunkban is fájdalmasan aktuálisak. A bemutató december 9-én lesz a Transilvania színpadon. Szereplők: Trabalka Cecília, Hunyadi István, Fodor Réka, Kocsis Gyula, Firtos Edit, ifj. Kovács Levente, Barabás Hunor, Scurtu Dávid. Rendező: Botos Bálint. Díszlettervező: Golicza Előd. Jelmeztervező: Jeli Sára Luca. Ügyelő: Varkucs Róbert Károly.
Jegyek a bemutatókra és az azokat követő előadásokra már kaphatók jegypénztárunkban, illetve a színház honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában