Projekt

3 órája

Kezdő női vállalkozókat mentoráltak

Nagyváradon tartották pénteken a Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete és a debreceni Womanext Üzleti Klub által megvalósított Partnerségben Európáért elnevezésű Erasmus+ határon átnyúló pályázat zárókonferenciáját.

Ciucur Losonczi Antonius

A római katolikus püspöki palota alagsorában működő FIX rendezvényteremben egybegyűlt érdeklődőket Tank-Szigeti Ildikó, a Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesületének elnöke köszöntötte, kifejtve, hogy Partnerségben Európa jövőjéért! címmel közösen pályáztak az Erasmus+ keretében uniós pénzforrásokra a debreceni Womanext Egyesülettel. A 30 ezer euró értékű, egyéves futamidejű projekt fő célja a fiatal, kezdő női vállalkozóknak a támogatása volt, illetve azoké is, akik még csak fontolgatják a cégalapítást. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy az elején mindig vannak aggályok, kételyek, melyek aztán, ahogy telnek az évek, lassan elhalványulnak, mert a kialakuló kapcsolati tőkének köszönhetően már tudják az érintettek, hogy kitől kell tanácsot kérni, kihez lehet fordulni. A határon átnyúló projekt keretében fél éven keresztül tíz szakember hat workshopot vezetett öt témakörben (jog, pénzügyek, emberi erőforrások, motiváció, fenntarthatóság), kidolgozva egy mentorprogramot. Majd összeállítottak egy háromnyelvű (magyar, román, angol) mentorfüzetet naprakész információkkal az említett témakörökről. Végül kiválasztottak tíz mentoráltat, akiknek lehetőségük adódott arra, hogy találkozzon az öt mentorral, és egy interaktív diskurzus alakult ki köztük.

 

Porkoláb Gyöngyi üzletfejlesztő, a debreceni Womanext Egyesület elnöke azt emelte ki, mennyire fontos, hogy a nők rivalizálás helyett inkább odafigyeljenek egymásra, támogassák egymást. Mert lehet, hogy sok mindenben különböznek, de hasonló tulajdonságaik is vannak, például szeretnek gondoskodni, „szeretnek szeretni”, adni és kapni valamit.

A továbbiakban két pódiumbeszélgetést hallgathattak meg a jelenlevők. Tripa Renáta vállalkozó Tudatos nők a világban címszó alatt előbb Movik Gabriella ingatlanközvetítőt, női golfozót faggatta, majd Nő – a siker! mottóval Biró Rozália parlamenti képviselőt, az RMDSZ Nőszervezetének országos elnökét és Czvikker Katalint, a Szigligeti Színház főigazgatóját kérdezte arról, miként élik meg a nőiességüket, miként értek el szakmai és közéleti sikereket. Az ebédszünet után szakmai műhelyekkel folytatódott a projektzáró konferencia.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában