Választások

2 órája

Leadta jelöltjeinek listáját a Bihar megyei RMDSZ

Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének szenátor- és képviselőjelöltjei vasárnap délután iktatták iratcsomóikat a prefektúra első emeletén működő megyei választási irodában.

Fotó: Alexandru Nițescu

Ciucur Losonczi Antonius

A mappák leadása után, mely néhány percig tartott, a megyeháza előtt Cseke Attila szenátorjelölt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke nyilatkozott a sajtó képviselőinek. Kijelentette: a 2020–2024-es parlamenti ciklus a végéhez közeledik, és megítélésükben Bihar megye szempontjából ez egy sikeres négyéves mandátumnak tekinthető. Az RMDSZ megyei csapata több mint egymilliárd euró értékben hozott fejlődést szolgáló beruházásokat a bihari helyi közösségeknek. Fontos projektek valósultak meg, törvényeket kezdeményeztek, többek közt annak köszönhetően, hogy két és fél éven keresztül a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztériumot vezethette. Hangsúlyozta: ezen az úton kívánnak haladni ezután is. A jelöltek a középgenerációhoz tartoznak, aktívak, és a szükséges tapasztalatokkal rendelkeznek az élet különböző területein.

Fotó: Alexandru Nițescu

Ami pedig a kampányt illeti, az RMDSZ rendezni akarja az állam és a polgárok viszonyát abban az értelemben, hogy többet a polgárnak, és kevesebbet az államnak, fogalmazott Cseke Attila, aki szerint jelenleg egy túlcentralizált államról beszélhetünk, melynek polgárai bármennyire is próbálnak alkalmazkodni, megnyomorítják őket a sűrűn változó törvények, a bürokratikus útvesztők, a sok adó és egyéb fizetnivaló. „Az RMDSZ Bihar megyei csapata valósította meg az utolsó decentralizációt Romániában, 2010-ben, a kórházakét, és látjuk ezen intézkedés pozitív eredményeit. Azt szeretnénk, hogy az állam az embereket szolgálja, ne mi legyünk az ő kiszolgáltatottjai. Győzzön a józan ész!”, mondta Cseke Attila.

A hatfős szenátorjelölti listán a következő nevek vannak, ebben a sorrendben: Cseke Attila jogász, szenátor, megyei RMDSZ-elnök, Ritli László Csongor jogász, kórházigazgató, Sztaharóczky Noémi táplálkozási tanácsadó, kertész, Dubovan Krisztián közgazdász, vállalkozó, Víg Hajnalka jogász, főtelekkönyvező, Szűcs György néprajzkutató, kulturális intézményvezető.

Fotó: Alexandru Nițescu

A tizenkét nevet tartalmazó képviselőjelölti lista: Szabó Ödön történész, parlamenti képviselő, megyei ügyvezető elnök, Biró Rozália közgazdász, parlamenti képviselő, SZKT-elnök, Csuzi Botond mérnök, légiforgalmi irányító, Hunyadi István színművész, Gál Katalin szociológus, a PKE egyetemi oktatója, Nagy Gabriella történelemtanár, a művészeti líceum igazgatóhelyettese, Zsigmond Levente tanár, kágyai iskolaigazgató, Sütő Szabolcs néptáncoktató, az érsemjéni Ezüstperje Néptánccsoport vezetője, Gali Boglárka, a nagyszalontai Arany János Emlékmúzeum igazgatója, Dajka Zoltán margittai vállalkozó, Tordai Tibor élesdi állatorvos, Berhencz András várasfenesi mérnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában