Konferencia

3 órája

Médiaértés-konferencia a Filmtettfeszten

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem amfiteátrumában tartandó, idei Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle keretében megrendezett konferenciára várják az érdeklődőket október 5-én, szombaton délelőtt 10 órától.

Sajtóanyag

A Filmtettfeszt Erdély egyik legnagyobb filmes és médiaeseménye, ahol nemcsak a kultúra ünnepe zajlik, de a média helyes és értékteremtő használatának szakmai párbeszéde is. A média szerepe mindennapi életünkben évről évre növekszik, immár mediatizált tevékenységeken keresztül minden társadalmi alrendszer életében megjelenik – így a munkaerőpiacon, az egészségügyben, az oktatásban – és az egyének szellemi fejlődésében is. A generatív mesterséges intelligencia alapú rendszerek sem csupán médiaeszközök, hanem valóságformáló erők. Hol tart napjainkban a médiatudatosság? Hogyan tudjuk kihasználni, előnyünkre, értékmegőrzésre használni a médiát, és hogyan kerülhetjük el a kockázatokat? Hogyan fordíthatjuk tettekre a média üzeneteit és lehetőségeit? A konferencián friss trendekről, jelenségekről, a jelenlegi helyzetképről hallhatunk szakmai előadásokat, és kérdezhetünk az előadóktól. A konferencián való részvétel ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A konferencia programja: 9.45–10 – Megérkezés, regisztráció; 10–10.10 – Ünnepélyes köszöntők: dr. Balázs Zoltán, a PKE Művészeti Tanszékének tanszékvezetője, dr. Kollarik Tamás, a konferencia elnöke
10.10–10.30 – Dr. Tőkés Gyöngyvér Erika (Sapientia EMTE Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék – egyetemi docens): Betekintés a generatív mesterséges intelligencia használatába a gyermekek körében; 10.30–10.50 – Dr. Kokoly Zsolt (Sapientia EMTE Jogtudományi Intézet – egyetemi adjunktus): A gyermekek személyiségi jogai a mesterséges intelligencia korában; 10.50–11.10 – Dr. Nyakas Levente (NMHH Médiatudományi Intézet – intézetvezető, Budapesti Metropolitan Egyetem – egyetemi docens): A gyermekvédelem és médiaszabályozás – az online médiakörnyezet kihívásai és az arra adott válaszok; 11.10–11.30 – Dr. Somogyi Ákos Gergő (NMHH – főosztályvezető): Lájkolnád? – gyermekek a közösségi média hálójában; kávészünet; 11.45–12.05 – Galambos István (NMHH – igazgatóhelyettes): A magyar film helye és szerepe a ma televíziójában; 12.05–12.25 – Dr. Taba Miklós (Nemzeti Filmiroda – főosztályvezető): Nézünk, mint a moziban; 12.25–12.45 – Gorka-Focht Máté (MOME – egyetemi tanársegéd, doktorandusz; Szegedi Tudományegyetem – óraadó oktató): Közönség élmény (Audience Experience – AX) kihívásai a filmiparban; 12.45–13 – Zárszó – dr. Kollarik Tamás (MOME – egyetemi docens, NMHH – elnöki főtanácsadó): A magyar filmigazgatás és a magyar filmtámogatás intézményei.

Szervezők: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), Filmtett Egyesület. Társszervezők: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), NMHH Médiatudományi Intézet, Nemzeti Filmiroda, Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kar (Sapientia EMTE), Partiumi Keresztény Egyetem (PKE).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában