Caritas

9 órája

Séta a demenciával élőkért, családjaikért és gondozóikért

Sajtóanyag
A Nagyváradi Caritas Catolica szeretettel vár minden kedves érdeklődőt 2024. október 11-én, pénteken 17 órától a Római Katolikus Püspöki Palota kertjében szervezett Alzheimer-sétára. A közösségi akció célja a figyelemfelhívás a drasztikusan növekvő esetszámokra, és a számok mögötti emberi sorsokra, valamint környezetük egy még mindig alábecsült, tabukkal nehezített áldozatvállalásra. Az idei séta nem csak az aktív életmód megelőző szerepét szemlélteti, de a demencia egyik legismertebb tünetére fókuszál: a felejtésre. Az eltűnő emlékek árnyékában a személyiség is változik, ami a segítést még nehezebbé teszi. Tematikus foglalkozásokkal szeretnénk ötleteket nyújtani, hogyan lehet az emlékeket közösen felidézni, vagy csak kapcsolaterősítő szép pillanatokat szerezni szerettünknek memóriajátékok, ismerős dallamok, ízek segítségével és emlékkönyv készítésével.
Programtervezet: 17.00–17.20 óra között ráhangoló köszöntő és gyülekező a római katolikus püspöki palota főbejáratánál; 17.20–17.40 óra között Alzheimer-séta a demenciával élőkért, családjaikért, gondozóikért a római katolikus püspöki palota kertjében; 17.40–18.10 óra között „Emlékül, mert emlék ez” – emlékidéző tematikus foglalkozások a római katolikus székesegyház előtt; 18.15 órától záró ima egy támogató közösségért és gyertyagyújtás, hogy a remény lángját megőrizzük egymásért. A program a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő önkéntes szociális akció keretében valósul meg.  A Nagyváradi Caritas Catolica szeretettel vár mindenkit!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában