Faültetés

10 órája

Új fákat ültetnek a kiszáradtak helyébe Nagyváradon

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A váradi polgármesteri hivatal műszaki igazgatóságának zöldterületekért felelős osztálya megkezdte a városban azoknak a kiszáradt fáknak a cseréjét, amelyek még garancia alatt álltak. Az Adidem Gardening céggel kötött szerződés értelmében ez a vállalkozó köteles a fákat szállítani és karbantartani, illetve saját költségén kicserélni a garanciális időszakában kiszáradt fákat. A 2021 októbere és 2024 áprilisa között érvényes keretmegállapodás alapján Nagyváradon 2.598 fát ültettek el. 

 

A polgármesteri hivatal munkatársai által augusztusban és szeptemberben végzett helyszíni ellenőrzéseket követően megállapították, hogy 657 fát ki kell cserélni, és erről tájékoztatták a vállalkozót. A hét elején az Adidem Gardening cég megkezdte az elhalt fák pótlását, és eddig 64 fát cseréltek ki Őssiben a Hațegului, a Xenopol, az Oneștilor, a Piteștilor, a Jimboliei utcákon, a Ghioceilor téren és az Aradi úton. A következő időszakban a város más területein is folytatódnak a munkálatok. Az ebben a szakaszban kicserélt fákra új garanciaidő kezdődik el, amelynek hossza megegyezik az eredeti szerződésekben foglaltakkal, írja közleményében a polgármesteri hivatal.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában