Közbeszerzés

2 órája

Újabb felüljáró épülhet Várad közelében

Illusztráció

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint egy konzorcium – melynek a Freyrom a fővállalkozója – nyerte annak az új felüljárónak a kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást, mely Fugyivásárhely Kolozsvár felőli kijáratánál fog épülni a már létező körforgalom felett, a Fugyi felé vezető út, a vásárhelyi körgyűrű és az 1-es országút kereszteződésében. Tíz méter széles lesz, 402 méter hosszú és kétsávos. A beruházás értéke nettó 28,2 millió lej, a megvalósítási időszak 13 hónap, a finanszírozást európai uniós pénzforrásokból biztosítják, a 2021–2027 közötti Északnyugati Regionális Programon keresztül.

A közleményből az is kiderül, hogy a közeljövőben győztest hirdetnek az Oneștilor és a Körös (Tudor Vladimirescu) utcák kereszteződésében építendő aluljárótender esetében is. Erre öt árajánlat érkezett, ez az út 191 méter hosszú lesz. Közben folyamatban van másik négy átjárónak a versenytárgyalása is, melyek Nagyvárad Arad, Kolozsvár és Szatmárnémeti felé vezető kijáratainál fognak épülni. Ezekre október 7-ig várnak árajánlatokat. Ugyanakkor egy másik felüljáró lesz majd a váradi körgyűrűn is, a vasúti sínek felett a Nagyvárad–Szentmárton–Félixfürdő szakaszon. A projektet már jóváhagyta az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR), következhet tehát a tervezési és kivitelezési tenderpályázatnak a kiírása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában