Legyen tánc!

3 órája

Vajon mi a titka a néptánc közösségépítő erejének?

Nemzetközi projekt indul városunkban a civil szervezetek eredményességének növelése érdekében.

Sajtóközlemény

A kulturális tevékenységek és a néptánc közösségépítő- és megtartó erejének vizsgálata áll az októberben induló Legyen tánc! Erasmus+ projekt középpontjában, amely három ország közös pályázata eredményeként, a Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. koordinálásával nyert el európai uniós támogatást. A projektötlet a Tempus Közalapítvány által 2023 júniusában Tatán szervezett „Lépj át a szomszédba…” partnerségépítő találkozón született, ahol a pályázók felismerték, hogy a civil szervezetek mindhárom országban hasonló problémákkal küzdenek, nevezetesen az alacsony taglétszám és a jelenlegi tagok megtartásának folyamatos nehézségei, nehéz motiválhatósága. A projekt kidolgozását elsősorban a néptánccal foglalkozó kulturális egyesületek pozitív példái motiválták: vajon ők mit csinálnak jobban, mint más civil szervezetek?

A Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. - mint projekt koordinátor-, a zentai FLOW-E.R. Egyesülettel és a székelyhídi Ér Hangja Egyesülettel partnerségben a közel másfél éves projekt időszak alatt a helyi fiatalok és szakemberek bevonásával a fent említett problémák megoldására, valamint olyan jól működő gyakorlatok azonosítására és széleskörű terjesztésére fókuszál, amelyek felelősek a néptánccal foglalkozó kulturális egyesületek teljesítményéért és azok hatékonyságát eredményezik.

A projekt eredményeként létrejön egy módszertani kiadvány és videógyűjtemény az ifjúsági – és egyéb- civil szervezetek kapacitásának és működési teljesítményének javítására. A szervezők kiemelt célként tekintenek a hátrányos helyzetű fiatalokat bevonására az európai szintű együttműködésekbe, és a fiatalok aktív társadalmi részvételének ösztönzésére.

Ennek érdekében mindhárom városban keressük azokat a 18 év feletti fiatalokat és civil szervezeteket, akik szívesen bekapcsolódnak a projektbe, és egy magyar nyelvű nemzetközi projekt révén végére járnak a kérdésnek: Vajon mi a titka a néptánc közösségépítő erejének?

Elérhetőségek:

HU - Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft – Ersók Nóra projekt koordinátor, ersok.nora@fotikozszolg.hu

A Legyen tánc! nemzetközi projekt az Erasmus+ program támogatásával valósul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában