Labdarúgás

2024.05.21. 16:01

Dolj megyében kezdi az osztályozót a Bihar FC

A Nagyváradi Bihar FC szerdán 18 órától lép pályára idegenben a III. Liga osztályozójának első mérkőzésén, a Filiaşi ACSO ellen.

Forrás: Nagyváradi Bihar FC

Szakács Dávid 

Ahogy azt már egy korábbi cikkünkben megírtuk, a Bihar FC a III. Liga 7. csoportját második helyen záró Filiaşi ACSO együttesével néz farkaszszemet az osztályozó elődöntőjében. A 2006-ban megalakult klub még sosem szerepelt a másodosztályban, ám az utóbbi négy évben már harmadszor jutottak be az osztályozóba. A Zsil-parti csapat egyetlen nagy sikerét eddig a 2021–22-es Román Kupa során érte el, amikor is bejutott a sorozat negyeddöntőjébe, ahol a Krajovai Universitatea búcsúztatta. A Filiaşi együttesében szerepel kölcsönben a piros-kékektől Alexandru Andrei Popa, akinek találatával a Nagyvárad sikerült pontot lopjon tavaly novemberben a Bukaresti Dinamótól a hazai 1–1-es Román Kupa összecsapáson. Florin Farcaş vezetőedző a hétfői nap folyamán 24 fős kerettel indult az olténiai túrára, amelyben helyet kapott a sérülésből visszatérő Răzvan Gunie is. A 25 éves labdarúgó egy hete edz újból a csapattal, az újpécsiek elleni idegenbeli találkozót már a kispadon nézte végig. „Magabiztosan megyünk a mérkőzésre, mivel mi vagyunk a harmadosztály egyetlen veretlen csapata. Szerencsére időnk volt felkészülni az összecsapásra, a játékosok kitűnő hangulatban vannak. Az osztályozó elődöntőjében egy olyan együttessel fogunk találkozni, amely tapasztalt labdarúgókkal rendelkezik” – nyilatkozta a nagyváradiak trénere az indulás előtt. „Ma a négyből az első csatánkat vívjuk a feljutásért. Tudjuk, hogy mi vagyunk a favoritok, ám végig összpontosítanunk kell ahhoz, hogy elérjük a végső célunkat. Mivel egy hosszú és fárasztó utazásról van szó, úgy döntöttünk, hogy a csapat már hétfőn elutazik Krajovába, majd onnan a mérkőzés reggelén a meccs helyszínére” – mondta George Tătar, a váradi klub elnöke. A két gárda visszavágóját május 25-én, szombaton 17.30- tól vívják a Bodola Gyula Stadionban. A párharc továbbjutója a Temesvári Politehnica – Győrödi CSC győztesével harcol majd tovább a II. Ligába való feljutásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában