Vízilabda

2024.06.11. 22:42

Belényesi és Vancsik ott van az olimpiai bő keretben

A román vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bogdan Rath kihirdette a 23 fős bő keretét az párizsi olimpiára való felkészülési időszakra.

Forrás: FRP/Facebook

Szakács Dávid 

A romániai csapat keretébe bekerült a Nagyváradi VSK két kiválósága, Belényesi Dávid, valamint Vancsik Levente is. A Román Vízilabda-szövetség hivatalos programja szerint a Trikolórok hétfő óta már Izvorani-ban edzenek, ezt követően egy kisebb minitornára mennek a hónap végén Olaszországba. Július elején a románok Szerbiában fognak vendégeskedni egy újabb tornán, végül az ötkarikás játékok előtt visszatérnek majd Izvorani-ba július 9-től egészen a Párizsba való indulásig. Románia az A csoportban július 28-án Görögország ellen kezdi majd szereplését az olimpián, ezt követik majd az Egyesült Államokkal, Horvátországgal, Olaszországgal, illetve Montenegróval szembeni összecsapások. A csoport első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe. A román válogatott bő kerete: Vancsik Levente, Belényesi Dávid, Colodrovschi Silvian, Ţic Marius, Oanţă Nicolae, Drăguşin Mihai, Fulea Tudor, Georgescu Vlad, Neamţu Andrei, Dincă Răducu, Iudean Francesco, Antipa Victor, |epeluş Andrei, Oltean Sebastian, Pădureţ Mihai, Bota David, Vrânceanu Ionuţ, Luţescu Matei, Bindea Raul, Prioteasa Andrei, Mureşan Horaţiu, Pîrâianu Alin, Marchitan Matei. 

Megvan Varga Zsolt bő kerete is 

Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya három kapust és 18 mezőnyjátékost hívott be az olimpiára felkészülő csapatba. A magyarok Mátraházán kezdték meg a felkészülést a napokban, ezt követően június utolsó hétvégéjén Zágrábba utaznak, ahol a világbajnok horvátokkal játszanak egy barátságos meccset. Júliusban 11. és 13. között a magyar szurkolók a Margitszigeten is láthatják majd a válogatottat Franciaország, Olaszország és Japán ellen. A felkészülés hajrájában Szicíliába utazik a magyar együttes, ahol szintén az olaszokkal vívnak majd. 

Végül, de nem utolsósorban Magyarország az olimpia előtt Barcelonába utazik, hogy a párizsi indulás előtt még az Európa-bajnok spanyolokkal is vízbe szálljanak. Varga Zsolt legénysége július 26-án indul az olimpiára, 28-án vívja az első csoportmérkőzését a házigazda franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek.

A magyar válogatott bő kerete: Bányai Márk, Szakonyi Dániel, Vogel Soma, Angyal Dániel, Burián Gergely, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Tátrai Dávid, Vámos Márton, Varga Dénes, Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor, Zalánki Gergő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában