Labdarúgás

2024.08.19. 17:29

Aragolaza: „Minden mérkőzésen esélyünk lesz a győzelemre, csak adjanak nekünk időt”

A Nagyváradi Bihar FC már az Argeş FC-re hangolva hétfőn délben sajtótájékoztatót tartott a Bodola Gyula Stadion új konferenciatermében.

Szakács Dávid 

A sajtótájékoztató elején Stelian Farcău, a Bihar FC sportigazgatója nem az Argeş elleni bajnoki találkozóról, hanem a klub idei, valamint jövőbeli céljairól beszélt. „A mostani szezonban a legfontosabb az, hogy bent maradjunk a másodosztályban, ám ehhez lépésről lépésre kell dolgozzunk, jelenleg az elsődleges cél az újonnan érkezett labdarúgók beépítése, illetve gazdasági helyzetünk hosszú távra való kiépítése. Nagyban gondolkodunk, az új stadion elkészüléséig fel akarunk jutni az első osztályba”

A korábbi hírekkel ellentétben Farcău elmondta, hogy a klubnak nincs egymillió euró feletti költségvetése, csupán 800 ezer, amit a nagyváradi városházától és a szponzoroktól kapnak. „A büdzsé növekedése az eladott jegyeken és mezeken múlik” – jelentette ki Farcău. Az új stábbal és a kerettel kapcsolatban a váradiak sportigazgatója türelmet kért mindenkitől, tudja, hogy az eredmények eddig nem úgy alakultak a pontvadászatban, ahogy szerették volna, ám idő kell a csapatnak a fejlődésre. 

A piteşti-ekkel szembeni összecsapásról Gustavo Aragolaza, a váradi klub technikai igazgatója, valamint Stahl Albert, a piros-kékek jobbszélsője nyilatkozott: „Komoly mérkőzés vár ránk egy olyan ellenféllel szemben, amely vissza akar jutni a román élvonalba. A II. Liga mezőnyét nézve azonban nem érzem azt, hogy bármelyik ellenfelünk jobb lenne nálunk. Minden mérkőzésen esélyünk lesz a győzelemre, csak adjanak nekünk időt a fejlődésre” – nyilatkozta Aragolaza. „Nem számít, kivel játszunk, a lényeg az, hogy győztes mentalitással álljunk ki a pályára. Bizonyítani akarunk, a magam részéről pedig meg akarom mutatni a klubnak és a szurkolóknak, hogy mire vagyok képes. Remélem, a teljesítményemmel sok örömöt szerezhetek majd a váradiaknak” – közölte Stahl. Az öltözői hangulatról a 25 éves labdarúgó elmondta, hogy a játékosok jól kijönnek egymással, az edző szavát mindenki szentnek tartja, és úgy érzi, hogy meccsről meccsre jobbak lesznek majd. 

A piros-kékek augusztus 20-án 17 órától fogadják hazai környezetben a piteşti-eket a másodosztály harmadik fordulójában. A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti. A előző idényben a váradiak 1–0-ra győzték le ellenfelüket a Román Kupa rájátszásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában