Foci

2024.08.05. 18:10

Labdarúgó-generációk találkozása Réven

A Bihar megyei labdarúgó-bajnokságban, a IV. Ligában szereplő Révi Sportklub aktív játékosai a klub egykoron szép időket megélt öregfiúk csapatával mérkőzött augusztus 3-án, szombaton délután.

ERDON-összeállítás 

Az évtizedek alatt sok jó futballista nevelkedett Réven. Legtöbbjük a bányavállalat működése idején egykor C-osztályban játszó Vársonkolyosi Minerul csapatát erősítette, a legtehetségesebb közülük az 1954. március 14-én született, a Bihar FC-t megjárt Fildan Teodor volt, aki az A-osztályban is futballozott. Gyönyörű idő, remek hangulat jellemezte a mérkőzést. A két csapat tagjait Hasas János alpolgármester köszöntötte, aki Cosma Dorel révi polgármesterrel együtt hosszú ideig rúgta a labdát a révi ifjúsági, majd a nagy csapatban. 
Ezt követően indult el a mérkőzés, a jó iramú meccsen az eredmény másodrendűvé vált, fiatalok, idősek remek hangulatban töltöttek el 60 percet a pályán, gratulálva egymásnak egy-egy szép gólért, indításért, cselért és beadásért. Az életkor-eltérés miatt nem nagyon ismerték már egymást a fiúk, ezért jó alkalom volt arra a fociünnep, hogy a mai generáció tagjai megismerjék az idősebbeket, vagy akár példaképnek tekintsék valamelyik öregfiút. Pali Teodor (Dele), Şchiop Florian (Gigi), Puşcău Sandu, Pascar Sorin, Mihók Feri és Attila, Rakóci Feri, Koti Attila, Suciu Viorel, Raţiu Călin, Şchiop Călin, Iancu Raul, Cosma Dan, Domocoş Viorel, Jóska Scheirer (Aranylábú), Alin Şchiop, Neluţu Puşcaş, csak néhány egykori focista azok közül. akiknek játékára egykoron egész Rév kíváncsi volt. No meg az egykori nagy derbykre Élesddel, Sonkolyossal, Feketeerdővel. A meccs végén a szervezők egy bográcsgulyásra invitálták a résztvevőket. Az eseményen a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesületet Boros Péter titkár és Rusu Gheorghe rendezvényszervező, a révi klub egykori focistája képviselték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában