Labdarúgás

2024.08.29. 17:44

Visszavágnának a hétközi vereség miatt a nagyváradi piros-kékek

A Bihar FC – Resicabányai VSK mérkőzést a Digi Sport 1 és a Prima Sport 1 is élőben közvetíti.

Forrás: Bihar FC

Fotó:

Jósa Attila 

A Bihar FC labdarúgói a Román Kupa rájátszásának keddi mérkőzése után pénteken 18 órától ismét a Resicabányai VSK csapatával találkoznak a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A II. Liga 5. fordulójának mérkőzését a Bodola Gyula Stadionban rendezik, és a televízió is élőben közvetíti. A két csapat elfogadhatóan teljesített az elmúlt 4 forduló során, a Resicabánya 8 ponttal a 3., míg a váradi alakulat 7 ponttal a 6. helyen áll. Az előző fordulóban mindkét csapat győztesen hagyta el a pályát, a Bihar FC 2–1-re nyert Bodzavásáron a Metalul otthonában, a Resicabányai VSK pedig 1–0-ra nyert a Foksányi VSK ellen. 
A bajnoki fordulót követően a két csapat kedden a kupában is összecsapott egymással, szintén Nagyváradon, ahol a vendégek 3–1-re nyertek, annak ellenére, hogy a piros-kékek a 74. percig vezettek Andreas Chiriţoiu góljával. A vendégek azonban feltámadtak, és az utolsó negyedórában Marius Cioiu, Andrei Lascu és Mihai Dolghi góljai révén biztosították helyüket a Román Kupa csoportkörében. A mai meccs azonban esélyt ad a visszavágásra a piros-kékeknek, akik mostantól csak a bajnokságra koncentrálnak. 
„Nagyon készülünk a meccsre, ezekben a napokban a legfontosabb a fizikai és mentális regenerálódás. Az első percektől arra fogunk törekedni, hogy jó meccset játsszunk és nyerjünk, szeretném, ha mindenki a maximumot nyújtaná a 90 perc alatt. A Resicabánya egy nagyon jó csapat, amely készen áll arra, hogy a feljutó helyekért harcoljon, mi pedig szeretnénk megszilárdítani a helyünket a másodosztályban. Nem lesz könnyű, de mindent beleadunk, ezt megígérhetem” – mondta a váradi csapat technikai igazgatója, Gustavo Aragolaza. Hozzátette, hogy van néhány játékos a csapatban, akik nincsenek százszázalékos állapotban, de remélhetőleg a mérkőzésre felépülnek. A közönség pénteken 16 órától léphet be a stadionba, a rendezők arra kérik a nézőket, hogy lehetőség szerint legalább 60 perccel a kezdés előtt érkezzenek a stadionhoz, hogy elkerüljék a túlzsúfoltságot a kezdéskor. 
Jegyek a kezdésig online és a Bodola Gyula Stadion jegypénztárában kaphatók, a 4-es kapunál két pénztár is nyitva lesz 16 órától. A fogyatékkal élők a jegypénztárnál bemutatott igazolás és a személyi igazolványuk kíséretében ingyenesen léphetnek be a létesítménybe, számukra a kapuk mögötti lelátórészeken vannak helyek fenntartva. A Bihar FC a pénteki mérkőzés bevételeinek 20 százalékát Rareş Alexandru gyógykezelésének támogatására ajánlotta fel. Rareş a Bihar FC Akadémia fiatal labdarúgójának, Davidnak a testvére, és súlyos betegséggel küzd, amely költséges kezeléseket és beavatkozásokat igényel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában