Vízilabda

2024.09.08. 19:27

Biztató formában a Nagyváradi VSK vízilabdázói a BL-rajt előtt

Mindhárom mérkőzését megnyerte az Andrei Drăghici Emléktornán a Nagyváradi VSK.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila 

Bravúros győzelemmel kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Andrei Drăghici Emléktornán a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata, miután 9–7 (3–2, 2–0, 2–1, 2–4) arányban legyőzte a szerbiai Szabácsi VK együttesét. A nyáron érkezők közül többen is remek teljesítménnyel rukkoltak elő, a szerb kapus, Dobozanov parádés védéseivel kergette őrületbe honfitársait, de az orosz Gusarov sem maradt el mögötte, az orosz pólós támadásban és védekezésben is kiemelkedőt nyújtott a csütörtök esti mérkőzésen. 
Petar Kovacevic vezetőedző a következő csapatnak szavazott bizalmat: Dobozanov, Gavriş – kapusok; Belényesi (1), M. Gheorghe, Szabó I., Gusarov (3), Gardasevic (1), Vancsik (1), Czenk, Velkic (2), Luncan, Insinna (1). A seregszemle második napján újabb győzelmet aratott a Nagyváradi VSK, amely lemásolva az első nap eredményét 9–7 (2–1, 5–2, 2–1, 0–3) arányban nyert a Bukaresti Dinamo ellen. 
Az eredmény is az első mérkőzéshez hasonlóan alakult, az első három negyedben elhúztak a hazaiak, az utolsó 8 perc előtt 9–4-et mutatott az eredményjelző. A negyedik negyedben a Dinamo felzárkózott, de egyenlíteni már nem tudott, így a piros-kékek gyakorlatilag két mérkőzés után bebiztosították az első helyüket. 
A VSK összeállítása: Dobozanov, Gavriş – kapusok; Belényesi (2), M. Gheorghe (1), Szabó I. (1), Gusarov (2), Gardasevic, Vancsik (2), Czenk, Velkic, Luncan, Insinna (1). A torna utolsó mérkőzésén a Nagyváradi VSK simán, 19– 7-re (7–0, 1–3, 8–2, 3–2) legyőzte a Rapidot. A váradi pólócsapat góljait Gardasevic (5), Velkic (3,) Gusarov (3), Insinna (2), Belényesi (1), N. Ilisie (1), I. Szabó (1), M. Gheorghe (1), Czenk (1) és Luncan (1) szerezték. Az utolsó forduló másik mérkőzésén a Szabácsi VK 13- 9-re legyőzte a Dinamót. Az Andrei Drăghici Emléktorna végső sorrendje: 1. Nagyváradi VSK, 2. Szabácsi VK, 3. Rapid, 4. Dinamo. 
A Nagyváradi VSK így százszázalékos teljesítménnyel nyerte az emléktorna második kiírását, miután a tavalyi év a miskolciak sikerét hozta. A váradiak számára az emléktorna jó főpróba volt a héten szintén a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája-torna előtt, amelyen az AN Brescia, a Spandau 04 Berlin, az Enka Istanbul és a PAOK Szaloniki is részt vesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában