Labdarúgás

2024.09.08. 19:30

Döntetlenre mentették a Loki elleni meccset

A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetben felkészülési találkozót játszott Debrecenben a Bihar FC szombat délben.

Forrás: dvsc.hu

Jósa Attila

Bár a különböző közösségi felületeken számos nagyváradi szurkoló jelezte, hogy elkísérné a cívisvárosba kedvenceit, a Loki vezetősége egy nappal a találkozó előtt jelezte, a meccs zárt kapus lesz, ahogy a péntek esti Belgium – Izrael Nemzetek Ligája-mérkőzés is, amelyet szintén a Nagyerdei Stadionban rendeztek. A helyszínváltoztatásra azért volt szükség, mert a Belga Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint biztonsági okokból egyetlen belgiumi város sem volt hajlandó otthont adni a találkozónak. 
A találkozó elején a Debreceni VSC ragadta magához a kezdeményezést, de a váradiak is bátran vállalkoztak ellentámadásokra. A 12. percben a bajnoki mérkőzéseken jobbára a kispadot koptató Adrian Gîdea lőtte ki a bal alsó sarkot (0–1). Nem sokáig váratott magára a Loki válasza, a 23. percben Kocsis Gergő beadását Bárány Donát 9 méterről fejelte a kapuba, miután Accinelli bizonytalanul mozdult ki a kapujából (1–1). Újabb öt perc elteltével már a debrecenieknél volt az előny, Bárány mintaszerűen lőtte ki a hosszú sarkot egy lendületes támadás után (2–1). 
A félidőben Gustavo Aragolaza több változtatást is eszközölt, a kezdőjátékosok közül csak Filip, Gîdea és Moga maradt a pályán. A második játékrészben is a hétszeres magyar bajnok Debrecen irányította a történéseket, amely Neven Djurasek révén a felső kapufáig jutott. A váradiak a mérkőzés utolsó pillanataiban Loren Ioviţă góljával egyenlítettek, az idény során eddig szintén mellőzött balhátvéd egy rögzített helyzet után talált a kapuba a 91. percben.

Jegyzőkönyv

DVSC – Bihar FC 2–2 (2–1). 
G.: Bárány (23., 28.), illetve Gîdea (12.), Ioviţă (91.). 
DVSC: Megyeri (Pálfi, 46.) – Kocsis G., Pellumbi (Mona, 87.), Dreskovic, Ferenczi (Lénárt, 87.) – Kocsis D., Szuhodovszki (Djurasek, 55.), Braga, Dzsudzsák (Senaga, 55.), Domingues (Szűcs T., 46.) – Bárány (Silue, 46.). Vezetőedző: Máté Csaba. 
Bihar FC: Rodrigo Accinelli – Călin Jurj, Deniz Giafer, Ricardo Farcaş, Ionuţ Ban – Ioan Filip – Andrei Moga, Adrian Gîdea, Adelin Nica, Robert Curescu – Sergiu Jurj. A második félidőben pályára lépett Ionuţ Rus, Răzvan Gunie, Andrei Gal, Loren Ioviţă, Sebastian Cucu, David Sala, Luca Tincău és Andreas Chiriţoiu. 
Technikai igazgató: Gustavo Aragolaza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában