Kosárlabda

2 órája

Egy dobáson múlt a Vörös Oroszlánok továbbjutása

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata 81–80-ra kikapott a görög PAOK Szalonikivel szemben a Bajnokok Ligája-selejtezőjének elődöntőjében, így Cristian Achim legénysége a korábbi évekhez hasonlóan a FIBA Európa-kupa csoportkörében folytatja szereplését.

Forrás: fiba.basketball

Szakács Dávid

A skót Caledonia Gladiators legyőzését (90–54) követően a Nagyváradi VSK U a PAOK ellen szállt harcba a fináléba jutásért a Bajnokok Ligája-selejtező elődöntőjében. A váradiak az összecsapást a Brandon Brown, Kris Richard, Travante Williams, Donatas Tarolis, Paulius Petrilevicius ötössel kezdték meg. Az első tíz percben kiegyenlített játék folyt, a VSK U azonban Brown két triplájának köszönhetően ötpontos előnyre tett szert (19–24). A második játékrész elején a piros-kékek 11 egységgel is meglógtak, a görögök viszont hamar lefaragták lemaradásukat és végül csupán egy pontos hátránnyal mentek az öltözőbe (44–45).

A folytatásban a Vörös Oroszlánok képesek voltak megújulni, a legkiemelkedőbb teljesítményt a litván Petrilevicius mutatta, aki védekezésben és támadásban is megállta a helyét (66–70). Az utolsó negyedben teljesen megváltozott a meccs képe, a Szaloniki megállíthatatlanul tört előre, és perceken belül a négy egységnyi hátránya öt pontos előnyé vált. A nagyváradiak nem adták fel, 10,5 másodperccel a vége előtt csak eggyel voltak lemaradva ellenfelüktől és támadtak a győzelmet érő kosárért (81–80). A hátralévő időben azonban a váradiak nem kerültek tiszta dobó helyzetbe, így Kris Richard kellett megpróbálkozzon egy három pontossal, ami azonban a gyűrűről végül kipattant, ezzel a görög együttes jutott be a BL-selejtező döntőjébe, ahol a török Petkimsporral harcol majd a főtábláért. 

A Nagyvárad a FIBA Európa-kupa csoportkörében folytatja az idei európai kupaszereplését, ahol a Piteşti Argeş, az észt BC Parnu Sadam, valamint a lengyel Spójnia Stargard lesz az ellenfele az E jelzésű kvartettben. Az Európa-Kupa tíz csoportjának elsője, illetve a hat legjobb csoportmásodik jut tovább a sorozat következő szakaszába. A VSK U menetrendje az E csoportban: Spójnia (otthon, október 9.), Parnu (idegenben, október 16.), Argeş (otthon, október 23.), Spójnia (idegenben, október 30.), Parnu (otthon, november 6.), Argeş (idegenben, november 13.).

Jegyzőkönyv

PAOK Szaloniki – Nagyváradi VSK U 81–80 (19–24, 25–21, 22–25, 15–10)

Belek, Gloria Sports Arena, 50 néző. Vezette: Conde (spanyol), Praksch (magyar).

PAOK: Bartley 27, Katsivelis 14, Reynolds 13, Forrester 9, Henderson 6, Kreuser 6, Persidis 3, Upson 3, Iatridisz, Papadakisz.

VSK U: Brown 16, Pridgett 14, K. Richard 14, Petrilevicius 9, Török 9, Tarolis 5, Williams 5, Nicolescu 4, Young.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában