Labdarúgás

2 órája

II. Liga: egyre hátrébb a tabellán a váradiak

A Bihar FC labdarúgói ismét vesztesen hagyták el a pályát, a nagyváradi piros-kékek ezúttal a Bukaresti Steauától kaptak ki hazai pályán, a másodosztály 7. fordulójának nyitómérkőzésén.

Jósa Attila

A bukaresti csapat kezdett jobban és akár már az első percben megszerezhette volna a vezetést, de Remus Chipirliu lövése a kapu fölé szállt. A váradiak első lehetősége a 19. percben adódott, amikor Andrei Moga 17 méteres lövését Rafael Munteanu kapus védte. Két perccel később a vendégek nyitották a gólok sorát, miután Ignacio Garcia balról érkező beadását David Matei pár lépésről az üres kapuba lőtte (0–1). A hazaiak a 24. percben közel álltak az egyenlítéshez, Ioan Filip 17 méterről remek lövést küldött kapura, de a labda a kapufán csattant.
Gustavo Aragolaza, a Bihar FC tehnikai igazgatója két cserét eszközölt a szünetben, Ionuț Ban helyére Sebastian Cucu, Andrei Moga helyére pedig a kolumbiai Ober Almanza érkezett. Az 50. percben Stahl Albert futott végig a bal oldalon, betört a kapu elé, majd éles szögből lőtt, de a bukaresti kapus ezúttal is hárított. Ezt követően, bár a házigazdák többet birtokolták a labdát és többet próbáltak támadni, a Steaua volt kapura veszélyesebb. A kispadról beszállva Adi Popa közel járt a gólhoz, 15 méterről leadott lövése csak kevéssel ment mellé, Drăghici pedig még veszélyesebb volt, lövését Accinelli a kapufára tolta a 71. percben. A 84. percben valósággal felrobbant a lelátó, amikor Curescut fellökték a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Az utolsó percekben a nagyváradiak Rodrigo Accinelli kapust is előre küldték, de már nem történt semmi érdemleges, így a mérkőzés 0–1-re végződött, a katonacsapat megelégedésére, akik ezzel feljöttek a második helyre a tabellán. A másik oldalon a Bihar FC zsinórban harmadik vereségét könyvelte el, és a 15. helyre csúszott vissza. Érdemes megemlíteni a mérkőzésről, hogy a nagyváradiaknál debütált egy fiatal, mindössze 15 éves játékos, Darius Oșvat, akit az 59. percben küldtek pályára, amikor Adelin Nica megsérült.

Aragolaza nem érti
„Nem ezt beszéltük meg előzetesen, nem értem, miért volt ekkora félelem a játékosaimban az első félidőben. Túl sok pontot hullajtunk el, most is gyakorlatilag ajándékba adtuk az első félidőt. Nem tudok mást mondani, dolgozni kell, a mentalitáson és a játék összes elemén” – nyilatkozta Gustavo Aragolaza tehnikai igazgató a meccs után.
„A Bihar FC-nek jó csapata van és szerintem még sokat fog fejlődni. A másodosztály nagyon kiegyensúlyozott, a hazaiak is szerezhettek volna gólt, ezért szünetben leszúrtam a srácokat, mert úgy éreztem nem teszik oda magukat maximálisan. Az előző napokban megcsodáltuk a várost, biztos vagyok benne, hogy ha elkészül a stadion, újra lesz élvonalbeli csapata Nagyváradnak” – fogalmazott diplomatikusan Daniel Oprița, a katonacsapat trénere.

Jegyzőkönyv

Bihar FC – Bukaresti CSA Steaua 0–1 (0–1).
Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 3500 néző
Gólszerző: David Matei (21.)
Bihar FC: Rodrigo Accinelli – Călin Jurj, Deniz Giafer, Ricardo Farcaș, Ionuț Ban (Almanza Ober, 46.) – Ioan Filip – Stahl Albert (Robert Curescu, 74.), Andrei Moga (Sebastian Cucu, 46.), Adelin Nica (Darius Oșvat, 59.), Adrian Gîdea – Sergiu Jurj (Andreas Chirițoiu, 61.). Tehnikai igazgató: Gustavo Aragolaza.
Steaua: Rafael Munteanu – Dean Beța, Daniel Vîrtej, Adrian Ilie – Stephan Drăghici, Florin Răsdan, Rober Sierra, Dani Iglesias (Kereki Mihály, 90.), Ignacio Garcia (Adrian Popa, 64.), David Matei (Alin Raicu, 85.), Bogdan Chipirliu. Vezetőedző: Daniel Oprița.
Vezette: Claudiu Gaitin (Temesvár) – Kopriva Bíró Tamás és Kopriva Zsolt (mindketten Nagykároly).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában