Vízilabda

2 órája

Már az első negyedben bebiztosította győzelmét a VSK

A Nagyváradi VSK vízilabdacsapata 15–3-ra győzte le szombaton az Egyetem SK fiataljait a Szuperliga második fordulójában.

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK a Kolozsvári Politehnica legyőzését követően (24–7) ezúttal „idegenben” lépett pályára a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában a házigazda Nagyváradi Egyetem SK-val szemben. A VSK mérkőzés keretéből kimaradt a Bajnokok Ligája selejtezőjén bravúrt bravúrra halmozó Lazar Dobozanov, Tiberiu Negrean, valamint George Mihnea. A piros-kékek már összecsapás első percében megkezdték a gólok sorát, Belényesi Dávid hat méterről egy óriási gólt vágott a felső léc alá. Belényesi találatát még hét gól követte az első játékrészben, négy Filip Gardasevictól, három Ivan Gusarovtól (0–8). Petar Kovacevic, a VSK vezetőedzője a második negyedre lehozta legjobbjait, lehetőséget adva a fiatalabbaknak a bizonyításra. A sorcserén viszont meglátszott a minőségbéli különbség, a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott váradi együttes csupán Darian Luncan révén talált be, ráadásul az Egyetem SK szépíteni is tudott Alexei Mironcă pazar dobásával (1–9). 

A harmadik nyolc percben viszszajöttek a medencébe a „nagy ágyúk” a vendégeknél, akik félgőzzel is sikerült növeljék előnyüket Belényesi, Vancsik Levente és Czenk Ferenc találataival. Az utolsó negyedben újból a tartalékcsapat állt be a piros-kékeknél, ám most 1–1-es döntetlen helyett 3–1-ra nyerték a játékrészt, beállítva ezzel a 15–3-as végeredményt.

„Másabb a felfogása és a ritmusa a csapatnak, mint az előző idényben, úgy gondolom, ez a mai szereplésen és a BL-selejtezőben is meglátszott. A taktikai újításnak köszönhetően jobban fel vagyunk készülve a keményebb ellenfelekre is. Következő bajnokink a Steaua elleni rangadó lesz Bukarestben, ahol egy nehéz összecsapásra számítok, ám megteszünk mindent annak érdekében, hogy elhozzuk a győzelmet” – nyilatkozta lapunknak a találkozót követően Czenk Ferenc, a Nagyváradi VSK vízilabdázója.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyváradi Egyetem SK – Nagyváradi VSK 3–15 (0–8, 1–1, 1–4, 1–3).
Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszoda, 100 néző.
ESK: Forrai, Nironcă 1, Nagy B., Moca, Soponar 1, Tokai, Marinescu 1, Nagy A., Csató, Vuşcan, Fitero, Popa. Vezetőedző: Cosmin Goinea.
VSK: Turculeţ, Belényesi 2, Insinna, Păşcăluţă 1, Szabó 1, Ilisie, Gusarov 3, Gardasevic 4, Klutsch, Vancsik 2, Czenk 1, Velkic, Gavriş, Luncan 1, Orsós.
Vezetőedző: Petar Kovacevic.
Játékvezetők: Brosovszki Attila (Arad) és Cosmin Baidoc (Nagyvárad).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában