Vízilabda

2 órája

A szerb bajnokcsapat már túl nagy falat volt a váradiaknak

Igazolta félelmetes hírnevét a Novi Belgrád kedd este a Ioan Alexandrescu Uszodában, a LEN-bajnokok ligája A csoportjának második fordulójában.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A Novi a tavalyi idényben egészen a sorozat elődöntőjéig jutott, és most is bizonyította erejét, hiszen 15–9 arányban legyőzte a Nagyváradi VSK együttesét. A találkozóra Petr Kovacevic, a VSK váradi mestere a klub mind a 4 légiósát nevezte, de meglepetésre kimaradt a csapatból Szabó István. 

A mérkőzés álomszerűen indult a hazaiak számára, a ráúszásnál Nichita Ilisie hozta el a labdát, a váradiak támadását megakasztó Dusan Trtovic a kiállítás sorsára jutott, a gyorsan elvégzett szabaddobás után Belényesi Dávid habozás nélkül kilőtte a jobb alsó sarkot. A szerbek válasza sem késlekedett, de Lukic a kapufára lőtte a megítélt ötméterest. A nyáron a Novitól szerződtetett Lazar Dobozanov 3 nagy védéssel melegített be, de ismételten büntetőt kapott a belgrádi alakulat, Vasilije Martinovic pedig a léc alá bombázott. 

A szerbek két találattal átvették a vezetést. Az első negyed végén Ilisie úszott meg a bal oldalon, középre tett labdájából Filip Gardasevic lőtt a bal felsőbe, így 2–3-as állásnál fordultak a csapatok. A második negyed elején Duro Radovic növelte a vendégek előnyét, de Belenyesi góljával ismét egy gólra zárkózott fel a VSK (3–4). Ez volt az utolsó alkalom, hogy szoros volt az eredmény, a vendégek paszszainak gyorsaságával és pontosságával látványosan nem tudtak mit kezdeni a VSK játékosai. Az első félidő utolsó másodpercében Milos Cuk lőtt elképesztően nagy gólt távolról a rövid felső sarokba, így a félidőben 4–7 állt az eredményjelzőn. 

A gól okozta sokkból a harmadik negyed elején sem tért magához a váradi csapat, a Novi három egymást követő góllal eldöntötte a pontok sorsát. A hazaiak Ivan Gusarov és Petar Velkic révén csak kozmetikázni tudták az eredményt ebben a periódusban (7–12). Gusarov kezdte a gólgyártást a záró negyedben, de a szerb csapat gyorsan elvette a kedvét a hazaiaknak a további álmodozástól: a világ jelenleg talán legjobb védőjátékosa, a görög Dimitriosz Szkumpakisz távolról látványos svédcsavarral lőtte a léc alá a labdát, Dobozanov tehetetlen volt (8–13). A végeredmény 9–15 lett a szerbek javára, a csoport másik mérkőzésén a Bukaresti Steaua büntetőpárbaj után 13–12-re legyőzte a német Waspo Hannover csapatát, miután a rendes játékidőben 8–8 volt az állás. 

Vancsikék következő mérkőzése október 29-én lesz Bukarestben, ahol a Steaua otthonában játszanak 19.15-től.

Jegyzőkönyv

Ioan Alexandrescu Uszoda, 700 néző. 

Nagyváradi VSK – Novi Belgrád 9–15 (2–3, 2–4, 3–5, 2–3). 

VSK: Dobozanov, Gavriş – kapusok; Belényesi 2, Negrean, M. Gheorghe, Insinna, N. Ilisie, Gusarov 3, Gardasevic 2, Klutsch, Vancsik, Păşcăluţă, Velkic. 

Novi: Glusac, Pajkovic – kapusok; Radji, Szkumpakisz 2, Martinovic 4, Cuk 2, Radovic 1, Vucinik 3, Trtovic 1, Perkovic, Vlahopulosz 2, Lukic, Krstic. v: Kovács-Csatlós Tamás (magyar), Stanko Ivanovski (montenegrói).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában