Labdarúgás

3 órája

II. Liga: értékes pontot szerzett Olténiában a Nagyváradi Bihar FC

A piros-kékek az elmúlt hat mérkőzésen csupán egyetlen gólt értek el, ugyanakkor védelmi vonaluk egyre inkább stabilizálódni látszik.

Jósa Attila

 A Bihar FC labdarúgói gól nélküli döntetlennel zárták szombati idegenbeli mérkőzésüket a Slatinai VSK ellen. A találkozónak a Május 1. Stadion adott otthont, de az események nem kínáltak sok látványosságot: az első félidőben még kapura lövési kísérletek is alig akadtak. A váradi csapat elsősorban a védekezésre összpontosított, ami az utóbbi hetek formáját látva aligha lepte meg a szurkolókat. A hazai Slatinai VSK a szezon kezdetén a rájátszásba kerülést tűzte ki célul, annak ellenére, hogy nincs feljutási lehetősége az első osztályba. Ennek szellemében kezdték aktívan a mérkőzést a váradiak ellen, több szabadrúgást és szögletet harcolva ki, de ezek sem jelentettek különösebb veszélyt. Az első valódi helyzet az első félidő végén, a 42. percben alakult ki, amikor a II. Liga góllövőlistájának éllovasa, Cătălin Doman 20 méterről próbálkozott, lövése csak centikkel kerülte el Acinelli kapuját. A második félidőben hasonló játék zajlott, bár a végéhez közeledve a hazaiak próbálták növelni a nyomást. Doman lecserélése után azonban csökkent az intenzitásuk, passzaik kiszámíthatóvá váltak, és többnyire szélső beadásokra szorítkoztak, amelyeket a Bihar FC védelme könnyedén hatástalanított. A váradiak kontratámadásokkal próbálták meg felvenni a ritmust, ám komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. 

A mérkőzés legkritikusabb pillanata a 81. percben jött el, amikor egy beadásra Andrei Gal középhátvéd rosszul ért a labdába. Az öngóltól csak Accinelli bravúros védése mentette meg a csapatot, aki szögletre ütötte a játékszert. Az utolsó hazai esély a 87. percben érkezett: a hazaiak részéről Leaţă beadását a legendás Ilie Balaci unokája, Atanas Trică fejelte kapura, de Accinelli ismét jól helyezkedett, és hárított. A mérkőzés 0–0-s eredménnyel ért véget, ami kedvező a Bihar FC számára, hiszen értékes pontot szereztek a tabella élmezőnyéhez tartozó csapat otthonában. „Fontos pontot szereztünk egy erős csapat ellen. Szenvedtünk, ennek ellenére elégedett vagyok a látottakkal. Védekezésben jól teljesítettünk, ugyanakkor a támadások terén javulnunk kellene. Már több forduló óta nem szereztünk gólt, ezen a téren mindenképp dolgoznunk kell” – nyilatkozta a mérkőzés végén Gustavo Aragolaza, a Bihar FC vezetőedzője. A váradi csapat a következő fordulóban hazai pályán fogadja a Chiajna Concordia csapatát, a találkozót november 1-jén, pénteken 14.30 órától rendezik.

Jegyzőkönyv

Slatinai VSK–Nagyváradi Bihar FC 0-0. Slatina, Május 1. Stadion. 

Slatinai VSK: Paul Toroc – Ionuţ Mitran, Robert Gherghe, Mario Bărăitaru, Călin Toma – Dorin Toma – Andrei Traşcu, Cătălin Doman (Andreas Mihaiu, 61.), Constantin Radu (George Leaţă, 68.) – Mahadi Kayondo (Atanas Trică, 81.), Cătălin Golofca (Denis Dragu, 81.). Vezetőedző: Daniel Oprescu 

Bihar FC: Rodrigo Accinelli – Sebastian Cucu, Deniz Giafer, Andrei Gal, Călin Jurj – Ioan Filip, Ricardo Farcaş (Răzvan Gunie, 86.) – Adrian Gîdea (Stahl Alber, 60.), Ober Almanza (Ioan Hora, 46.), Andrei Moga (Adelin Nica, 60.) – Andreas Chiriţoiu (Luca Tincău, 68.). Vezetőedző: Gustavo Aragolaza 

Vezette: Raul Sebastian Bădărău (Vajdahunyad) – Doru Nicolae Petre-Ioan (Bucov) és Lucian Tănase (Piteşti). Szövetségi megfigyelő: Ion Olteanu (Bukarest) és Florentin Barbu (Gyurgyevó).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában