Kosárlabda

2 órája

Nagy lépést tehet a továbbjutás felé a VSK U kosárlabdacsapata

A Nagyváradi VSK U–Argeş FC mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport, illetve online a FIBA YouTube-csatornája.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A 3. forduló mérkőzéseivel folytatódik szerda este a FIBA Európa-kupa csoportköre. Az E csoportban az eddig hibátlan mérleggel rendelkező Nagyváradi VSK U az Argeş FC csapatát fogadja az Arénában 19 órától. A két csapat a sorsolás szeszélye folytán négy nappal korábban a Nemzeti Ligában is összemérte az erejét, akkor a VSK U 76–67-re legyőzte ellenfelét a Piteşti Arénában. A mérkőzés hőse a Bukaresti Rapidtól szerződtetett Sayeed Pridgett volt, aki 23 ponttal a Vörös Oroszlánok legeredményesebb játékosa volt. 
A szombat esti győzelemmel a VSK U 5–0-s mérleggel vezeti a férfi kosárlabda Nemzeti Liga táblázatát. Az Argeş FC edzője, Nebojsa Vidic a mérkőzés végén csapata támadásban tapasztalt nehézségeiről, valamint Sayeed Pridgett kiváló teljesítményéről is nyilatkozott: „Nem szégyen kikapni váradiaktól, még hazai pályán sem, de az már egy kicsit lehangoló, ahogyan ezt tesszük. Talán még a Lakers sem tudott volna több mint 70 pontot szerezni ellenük, de ez nem a probléma lényege. Gondjaink vannak a támadásban. Hihetetlen, hogy 50 százalékkal dobjuk a hárompontosokat, és mégis csak 67 pontot szerzünk. Hozzátenném, hogy a Nagyváradnak volt egy játékosa, aki 16 pontot szerzett a döntő negyedben a 23-ból, ezek közül sokat kulcsfontosságú helyzetekben, kihasználva egyéni képességeit.” 
A szerb edző megjegyezte, hogy a Piteşti csapatának még időre van szüksége ahhoz, hogy megoldja a problémáit. „Ahogy mondtam, szükségünk van egy kis időre, hogy bizonyos dolgokat rendezzünk, de ez az idő nem áll rendelkezésünkre. Túl sűrű a naptár, minden harmadik napon játszunk, ehhez még hozzájönnek az utazások is. Feltehetjük a kérdést, hogy szükségünk van-e erre, és hogy jól tudjuk-e kezelni a helyzetet. Nem választhatjuk meg a meccseinket, minden egyes mérkőzésre külön készülünk. Ami örömmel tölt el a csapattal kapcsolatban, hogy a játékosok nagyon jól reagálnak a meccstervre, és azt hiszem, ez látszik is, mivel nagyon közel álltunk több alkalommal is ahhoz, hogy legyőzzük a nálunk papíron erősebb ellenfeleinket. Sajnos ez egyelőre még nem elég.” Az Argeş FC színeiben ma nagy valószínűséggel pályára fog lépni a VSK U két korábbi játékosa, Tudor Fometescu és Bogdan |îbîrnă is. 
Kettőjük közül utóbbi futott be emlékezetesebb karriert Váradon, 2011-től 8 éven át állt a klub alkalmazásában, az együttessel nemzeti bajnoki címet is szerzett. A bérletek érvényesek a mai mérkőzésre, jegyek pedig az Eventbook.ro platformon vásárolhatók meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában