Koncertélmény

2024.06.30. 13:11

A Kowalsky meg a Vega a Szent László Napok nagyszínpadán

A Kowalsky meg a Vega, valamint az Abba Tribute Show koncertjein szórakozhatott a nagyváradi Szent László Napok közönsége szombaton este a várban.

Forrás: Facebook/Szent László Napok

Fotó: Codra Botond-Istvan

Törő Enikő

Szinte pontban este kilenc órakor kezdődött meg a várban, a Szent László Napok nagyszínpadán szombaton a Kowalsky meg a Vega-koncert. A formáció hamar lenyűgözte a közönséget, hiszen többnyire csak olyan dalokat adott elő, melyek az évek során slágerekké nőtték ki magukat.

Fotó: Santa Istvan / Forrás: Facebook/Szent László Napok

A 2003 óta aktív banda több mint tíz lemezt jelentetett már meg, s a mai napig évente több mint száz koncertet tartanak, nemcsak Magyarországon, hanem minden magyarlakta vidéken, így Romániába is számos alkalommal ellátogattak már. A koncerten a zenekarral együtt énekelte a közönség a Fehér holló, a Mint egy jel, a Mit mondjak még?, az Egy világon át című slágereket, és ezeken kívül sok más dalt is. A fellépést nem meglepő módon az Amilyen hülye vagy, én úgy szeretlek című slágerrel és az Otthon, édes otthonnal zárták. Utóbbinál a hangulat fokozása érdekében, és természetesen annak köszönhetően, hogy időközben besötétedett, a közönség tagjai a telefonjaikkal világítottak. A jó másfél órás koncertet hatalmas tapssal köszönte meg a közönség.

Fotó: Santa Istvan / Forrás: Facebook/Szent László Napok

Mindeközben a fejedelmi udvarban lévő színpadon már meg is kezdődött az ABBA Tribute Show koncertje. Az eseményen nemcsak a zenével idézték meg az ABBA-érzést, hanem a látvánnyal, ruhákkal és táncelemekkel is. Bár a koncert csupán egy órát tartott, a résztvevők átélhették az „ABBA-lázt”: elhangzottak többek között a Fernando, a Money, Money, Money, a Super Trouper című dalok, és természetesen a Mamma Mia című sláger is. 

Fotó: Santa Istvan / Forrás: Facebook/Szent László Napok

Összességében a szombat este a bulizásról szólt a Szent László Napokon, sokan táncra is perdültek, a fejedelmi udvarban pedig az ABBA Tribute Show után is tartott a beszélgetés és a koccintás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!