Gála

2 órája

Elismerésben részesült az érsemjéni Ezüstperje néptánccsoport

A Krajczáros Alapítvány és a Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató–Mentők Alapítvány szervezésében a Széchenyi-díj a Közügyekért díjátadó gáláját tartották október 4-én Székesfehérváron.

Fotó: Ezüstperje

Ciucur Losonczi Antonius

Az ünnepi alkalomra meghívást kapott az idén húszéves érsemjéni Ezüstperje néptánccsoport is, hogy műsorával ajándékozza meg a díjazottakat, a támogatókat, és nem utolsó sorban a szervezőket. Érsemjén község tizennégy éve áll kulturális kapcsolatban a székesfehérvári Krajczáros Alapítvánnyal, mely civil szervezet 2010-ben Érsemjén egyik nagy szülöttének, Kazinczy Ferenc legkisebb fiának, Kazinczy Lajos tábornoknak, a 15. aradi vértanú emlékének állított fából faragott emléket a helyi múzeum udvarán. Azóta csak néhány év kihagyásával, az alapítvány küldöttségei október végén mindig együtt vannak az érsemjéniekkel a Kazinczy Lajos emlékünnepségen.

Mint megtudtuk, az Ezüstperje néptánccsoport számára igazi meglepetés volt, amikor a díjazottak között az ő nevük is elhangzott. Jelölésüket a Krajczáros Alapítvány elnökének, Németh Istvánnak köszönték meg, aki ismerve a csoport működését és tevékenységét, számtalan alkalommal csodálta már meg tematikus műsoraikat és előadásaikat, mellyel mindenkor méltón hajtanak fejet híres elődeink emlékei előtt. 

A Széchenyi-díj a Közügyekért elismerést Sütő Szabolcs, a csoport alapítója és vezetője vette át Széchenyi Tímeától, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnökétől, illetve Varga István Attilától, a Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató – Mentők Alapítvány alapítójától, a Közügyekért-díj kezdeményezőjétől. 

A csoporttal tartott Borsi Imre Lóránt, Érsemjén község megválasztott polgármestere és Timar Sorin alpolgármester is, akik az ünnepi esemény mellett a helyi önkormányzati és civil vezetőkkel folytattak szakmai megbeszélést és osztották meg egymás közt tapasztalataikat. Az Ezüstperje néptánccsoport a Krajczáros Alapítványnak köszönhetően két napon át élvezte a székesfehérváriak vendégszeretetét, csodálta „a királyok városát”, felkeresve belvárosának számtalan emlékhelyét és turisztikai látványosságait – számoltak be lapunknak a résztvevők. 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában