Nemzetközi sport

2020.10.21. 11:20

Koeman: már hozzászoktunk, hogy egy emberrel kevesebben vagyunk

A Ferencvárost kedden este 5-1-re legyőző FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint túlzás volt, hogy Gerard Piqué piros lapot kapott megmozdulásáért a két együttes Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman looks on during the UEFA Champions League football match between FC Barcelona and Ferencvarosi TC at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 20, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

A kiállítás miatt a tapasztalt védő nem lehet ott a jövő heti, Juventus elleni, idegenbeli csoportrangadón. Piquét azután küldte le a pályáról a svájci játékvezető, Sandro Schärer, hogy a játékos a 68. percben lerántotta a 16-oson belül az FTC norvég támadóját, Tokmac Nguent.

Koeman szerint a 11-es mellett a sárga lap lett volna a megfelelő szankció.

„A büntető és a piros lap együtt rosszul érintett bennünket, de kezdünk hozzászokni, egy emberrel kevesebben vagyunk

- fogalmazott a holland tréner.

”A Celta Vigo ellen is ez történt, és most is. A büntetés túl szigorú. Szabálytalanság történt, ami 11-est és sárga lapot ért. Nem értem, a bíró miért a pirosat mutatta fel, de el kell fogadnunk a döntést.„

A meccsen a katalánok argentin sztárja, Lionel Messi is betalált, így ő lett az első játékos, aki sorozatban 16 BL-szezonban eredményes tudott lenni. Rajta kívül Ansu Fati, Philippe Coutinho, Pedri és Ousmane Dembélé szerzett gólt a hazaiaknál, Koeman szerint ez megnyugtat egy edzőt.

”Ha eddig voltak kételyek azzal kapcsolatban, hogy ki szerez gólt a Barcában, akkor ma este megmutattuk, hogy megvannak a megfelelő embereink erre a célra„ – fogalmazott Ronald Koeman.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!