Schengen

2 órája

Ciolacu: Úgy vélem, hogy a következő időszakban jó hírekkel fogunk szolgálni a teljes körű schengeni csatlakozásról

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

"Közvetlen kommunikáció" folyik a román és az osztrák hatóságok között Románia teljes körű schengeni csatlakozásáról - nyilatkozta szombaton Marcel Ciolacu miniszterelnök, hozzátéve, hogy az elkövetkező időszakban "jó hírek" várhatók a témában.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke és államfőjelöltje szombaton benyújtotta jelölési iratcsomóját, majd a Központi Választási Irodánál nyilatkozott az újságíróknak.
Az ország teljes körű schengeni csatlakozása kapcsán rámutatott, jómaga közvetlen kommunikációt folytat Karl Nehammer osztrák kancellárral, ahogyan a két ország belügy- és külügyminiszterei is állandó kapcsolatban állnak egymással, és "a szociáldemokrata családon keresztül" továbbra is nyomást gyakorolnak, hogy még idén megszülessen a döntés a szárazföldi határellenőrzések megszüntetéséről. "Úgy vélem, hogy a következő időszakban jó hírekkel fogunk szolgálni" - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában