Megbeszélés

2024.06.12. 13:50

Sulyok Tamás: a Magyar Honvédség továbbra is biztosítsa és garantálja az ország szuverenitásának megvédését

A magyar honvédség jelenlegi állapotáról, technikai és személyi feltételeiről tájékoztatták katonai vezetők a köztársasági elnököt.

MW

Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadja Böröndi Gábor vezérezredest, a Honvéd Vezérkar főnökét és Tajti Norbert tábornokot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját a Sándor-palotában, Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegédj jelenlétében

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A világ válságövezeteinek helyzetéről, valamint a Magyar Honvédség aktuális feladatairól is tájékoztatta Sulyok Tamás köztársasági elnököt Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar vezetője és Tajti Norbert tábornok, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója szerdán a Sándor-palotában Budapesten.

BÖRÖNDI Gábor; SULYOK Tamás; TAJTI Norbert; KUN SZABÓ István
Sulyok Tamás a Honvéd Vezérkar főnökét és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját fogadta
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

A köztársasági elnök meghallgatta a két tábornok jelentését, amely kitért a világban kialakult gócpontok, válságövezetek elemzésére, értékelésére - nyilatkozta az eseményt követően Kun Szabó István vezérőrnagy, főhadsegéd a helyszínen újságíróknak.

Hozzátette: a Honvéd Vezérkar vezetője általános tájékoztatást adott a magyar honvédség jelenlegi állapotáról, technikai és személyi feltételeiről, valamint a honvédségben zajló folyamatokról, amelyek a jövőbeli változásokat esetleg generálni fogják.

A jelentést a köztársasági elnök elfogadta, és mint a Magyar Honvédség főparancsnoka kérte, hogy a Magyar Honvédség továbbra is biztosítsa és garantálja azt a harci készültséget, amely biztosíték az ország szuverenitásának megvédésére - hangsúlyozta Kun Szabó István.

A tájékoztatón szó esett toborzásról, technikai korszerűsítésekről, beszerzésekről, személyi feltöltöttségről, a fejlesztéssel foglalkozó projektekről, illetve arról a jogi környezetről, amely lehetővé teszi a hadsereg korszerűbb és modernebb alkalmazását - fűzte hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában