Közlemény

2 órája

Érvényben marad a 62 év felettiek ingyenes fogászati ellátására vonatkozó szabályozás

A családügyi szervezetek, valamint az Idősek Tanácsa nem támogatja a jogosulti korhatár emelését a fogászati ellátásban, ezért a kormány nem változtat a szabályokon – közölte szombaton az MTI-vel a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: George Rudy

Azt írták, a KIM egyetért a hozzá forduló családügyi szervezetek, valamint az Idősek Tanácsa több tagja kérésével, miszerint maradjon érvényben a 62 év felettiek ingyenes fogászati ellátására vonatkozó szabályozás.

Az idősekről gondoskodás, a generációk közötti együttműködés támogatása a magyar családpolitika kiemelt része. Az időseket számos intézkedéssel segíti a kormány

 – közölték.

A sajtóközlemény szerint a kormány társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény idősekre vonatkozó, biztosított fogászati ellátásáról szóló részét. A tervezet szerint az eddigi jogosulti korhatárt 62 évről 65 évre emelnék fel. Az új jogszabály a teljes körű alapellátásra és szakellátásra vonatkozna – írták.

A tájékoztatás szerint a KIM több stratégiai partnere – családügyi szervezetek, valamint az Idősek Tanácsa több tagja – azzal kereste meg a tárcát, hogy a kormány a most egyeztetésre bocsátott intézkedést ne vezesse be, mert az mind anyagi, mind népegészségügyi szempontból hátrányosan érintené a hazai idős társadalmat.

A KIM a törvényjavaslat korhatárra vonatkozó része tekintetében a hatályos jogszabályi rendelkezéseket változtatás nélkül fent fogja tartani – közölték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában