Schengen

2023.11.20. 17:17

Románia schengeni csatlakozása szerepel a Bel- és Igazságügyi Tanács decemberi ülésének ideiglenes napirendjén

Illusztráció

Agerpres

Az EU Tanácsának honlapja szerint Románia és Bulgária schengeni csatlakozása szerepel a Bel- és Igazságügyi Tanács decemberi brüsszeli ülésének ideiglenes napirendjén.
E szerint a testület december 4-5-re tervezett ülésének második napján megvitatják a schengeni térség általános helyzetét, és sor kerülhet a Románia és Bulgária csatlakozásáról szóló szavazásra.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) európai parlamenti képviselője, Vlad Gheorghe hétfőn a Facebook-oldalán azt írta, hogy szinte azonos módon szerepelt Románia schengeni csatlakozása a Bel- és Igazságügyi Tanács tavaly decemberi ülésének napirendjén is, amikor ezt Ausztria végül megvétózta.
'Ez az utolsó vonat országunk számára. Majd elválik, hogy a Bizottság, az Európai Parlament és mindegyikünk által gyakorolt nyomásnak lesz-e hatása, és Románia bekerül-e a belső határellenőrzés nélkül európai térségbe, ahogyan azt 2011 óta megérdemelné' - írta bejegyzésében a politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában