Digitalizálás

2024.02.06. 14:18

A szaktárca szerint 500 millió lejt fordítanak az egészségügyi rendszer digitalizálására

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Közel 500 millió lejt költ az egészségügyi minisztérium az országos helyreállítási tervvel (PNRR) lehívható uniós alapokból az egészségügyi rendszer digitalizálására. A tárca keddi közleménye szerint a hátrányos helyzetű települések intézményeinek digitalizálását prioritással kezelik ebben a projektben.
A beruházás lényege a korszerű számítástechnika beszerzése és beszerelése, informatikai programok bevezetése az intézményekben, hogy az adatok tárolása biztonságos, az adatcsere hatékony lehessen az egészségügyi hálózatban. A műszaki személyzet ilyen irányú szakképzése szintén a célkitűzések között szerepel - mutat rá a tárca.
A digitalizálási projekt többek között 41 egészségügyi igazgatóságot, 37 mentőszolgálatot, öt törvényszéki orvostani intézetet, a román gyógyszerügynökséget, az Országos Szervátültetési Ügynökséget, az Országos Közegészségügyi Intézetet, az országos hematológiai és vértranszfúziós intézetet, az országos sportorvosi ügynökséget és az egészségügyi minisztériumot érinti. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában