Sajtószabadság

2024.05.03. 13:49

Marcel Ciolacu: Az újságírói munkának társadalomformáló szerepe is van

Agerpres

Az újságírói munkának önmagában társadalomformáló szerepe is van - hangsúlyozta a miniszterelnök a sajtószabadság világnapja alkalmából kiadott pénteki üzenetében.
Marcel Ciolacu rámutatott, a sajtószabadság világnapja ráirányítja a figyelmet a véleménynyilvánítás szabadságának fontosságára, ami a demokratikus és szabad társadalom garanciája. "Az embereknek naprakész információkra van szükségük, különösen az olyan időszakokban, amikor sok múlik az egységen, az összefogáson, például világjárvány vagy biztonsági kihívások idején" - idézte a miniszterelnököt a kormány közleménye. Ciolacu hozzátette, az online kommunikációs csatornák diverzifikálódása közepette, egy olyan időszakban, amikor az álhírek és a félretájékoztatás egyre inkább megosztja a társadalmat, az újságíróknak még nehezebb a dolguk és nagyobb a felelősségük.
A kormányfő kijelentette, az újságírói munkának önmagában társadalomformáló szerepe is van. "Nagyra becsülöm ezeknek az embereknek a munkáját, ahogyan a kormányzati döntésekről és intézkedésekről tudósítanak" - szögezte le.
A miniszterelnök kitért arra is, hogy idén a médiának a klímaváltozás veszélyeinek tudatosításában betöltött szerepére hívják fel a figyelmet a sajtószabadság világnapján. Az éghajlatváltozás egyre inkább kihat mindannyiunk életére, és csak korrekt, pontos tájékoztatással lehet felvenni a harcot ellene, amiben nagyon fontos szerepük van az újságíróknak - szögezte le.
"Kívánom minden újságírónak, a média valamennyi képviselőjének, hogy jóhiszeműen gyakorolják hivatásukat, és mindig találják meg a módját annak, hogy eljuttassák az emberek otthonába a pontos információkat" - zárta üzenetét Marcel Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában