Nyugdíjak

2024.05.03. 17:36

Román Posta: Sikerült az ortodox húsvét előtt kézbesíteni a nyugdíjakat

Illusztráció

Agerpres

A Román Posta a kifizetési naptárban rögzítettnél öt nappal korábban, április 27-én megkezdte a májusi nyugdíjak kézbesítését, és becsléseik szerint a pénteki nap végére megközelítik a maximális kézbesítési arányt.
A vállalat pénteki közleménye szerint "sikerült megvalósítani azt, ami múlt héten még lehetetlennek tűnt", és a postások a vállalat történetében először kevesebb mint egy hét alatt kézbesítették a nyugdíjakat. Más hónapokban ez mintegy 15 napot vesz igénybe.
A tájékoztatás értelmében a munkaügyi minisztérium, a pénzügyminisztérium, az országos nyugdíjpénztár és a bankok részéről is rendkívüli erőfeszítésre volt szükség ahhoz, hogy a jogosultak az ortodox húsvét előtt megkapják a nyugdíjukat. A postások túlóráztak, illetve a hétvégi és a hivatalos munkaszüneti napokon, egyesek közülük nagypénteken is dolgoztak, hogy mindenkinek kézbesíteni tudják a nyugdíját - áll még a közleményben, amely szerint a nap végéig a kézbesítési arány megközelíti a maximális szintet.
Ha valaki nem kapta meg a nyugdíját, vélhetően nem volt otthon, amikor felkereste a postás, vagy a postahivatalban kívánta átvenni a járandóságát. "Ilyen esetek minden hónapban előfordulnak, akik ebben a helyzetben vannak, átvehetik a nyugdíjukat a jövő hét folyamán a postahivatalokban" - szögezték le a vállalat képviselői. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában