Előrejelzés

2024.05.21. 11:32

Viharokra és felhőszakadásra lehet számítani csütörtök reggelig az ország csaknem felében

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Heves esőzésekre és légköri instabilitásra figyelmeztető előrejelzéseket bocsátott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc olténiai és bánsági megyére, illetve Románia megyéinek közel felére.
Az egyik sárga jelzésű riasztás szerint kedd 16 órától szerda 10 óráig légköri instabilitás várható a Bánságban, Olténiában, Erdély délnyugati és Körösvidék déli részén, ahol a szél erősödésére, zivatarokra, felhőszakadásokra, gyakori villámlásokra és elszórtan jégesőre lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25, helyenként a 40 litert négyzetméterenként. Az érintett megyék: Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Hunyad, Temes és Arad.
A másik sárga jelzésű riasztás szerint szerda 10 órától csütörtök 10 óráig fokozott légköri instabilitás várható az ország csaknem felében. E szerint a Bánságban, Olténiában, Máramarosban, Erdély nyugati részében és Munténiában, valamint a Nyugati-Kárpátokban felhőszakadásokra, zivatarokra, erős szélre és elszórtan jégesőre lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25, helyenként a 40 litert négyzetméterenként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában