Ciklon

2024.09.13. 10:56

Felhőszakadások várhatók szombat délutánig kilenc megyében

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Az ország kilenc megyéjére másodfokú (narancssárga), az ország több mint felére elsőfokú (sárga) riasztást bocsátott ki pénteken felhőszakadások és légköri instabilitás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A narancssárga jelzésű riasztás szerint péntek este 6 órától szombat délután 3 óráig felhőszakadásokra lehet számítani, a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 40-60 litert négyzetméterenként, és helyenként meghaladhatja a 70-80 litert is Buzău, Vrancea, Galac, Vaslui, Bákó, Neamţ, Iaşi, Botoşani és Suceava megyében.

A sárga jelzésű viharriasztás szerint péntek délután 3 órától szombat este 6 óráig heves széllökésektől és villámlásoktól kísért esők és felhőszakadások várhatók Fehér, Argeş, Arad, Bihar, Beszterce-Naszód, Brăila, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Hargita, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Prahova, Szeben, Szilágy, Szatmár, Temes és Vâlcea megyében. A széllökések sebessége elérheti az 55-65 kilométert óránként, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25, elszigetelten a 40-50 litert négyzetméterenként.

A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy a pénteki nap folyamán az ország más régióiban is fokozódhat helyenként a légköri instabilitás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában