Ítélet

2024.06.04. 15:09

A legfelsőbb bíróság jogerősen is megszüntette az Elena Udrea elleni büntetőeljárást az 5 millió dolláros kenőpénz ügyében

Agerpres

A bűncselekmények elévülése miatt a legfelsőbb bíróság kedden jogerősen megszüntette az Elena Udrea elleni büntetőeljárást a Hidroelectrica-ügyben, amelyben a volt minisztert befolyással üzérkedéssel és pénzmosással vádolták.
Megszüntették a büntetőeljárást az ügyben a hamis tanúzással vádolt Dan Andronic újságíró ellen is.
A legfelsőbb bíróság elutasította a korrupcióellenes ügyészség (DNA) fellebbezését, és fenntartotta a bukaresti ítélőtábla tavaly áprilisban hozott ítéletét a büntetőeljárás megszüntetéséről. Elutasította ugyanakkor Elena Udrea fellebbezését is, akitől így a bukaresti ítélőtábla döntése értelmében 3,4 millió eurót koboznak el a hatóságok.
Elena Udrea jelenleg a Bute-gála perében kiszabott 6 éves szabadságvesztését tölti a târgşori női börtönben.
A Hidroelectricával kapcsolatos büntetőper 2017 decemberében kezdődött. A korrupcióellenes ügyészség azzal vádolta Elena Udreát, hogy 2011-ben elfogadott összesen 5 millió dollárt Bogdan Buzăianutól, és a pénzért cserében megígérte, hogy befolyását latba vetve ráveszi a gazdasági minisztérium illetékeseit az állami vállalat és az üzletember tulajdonában lévő Energy Holding közötti szerződés meghosszabbítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában