Ítélet

2024.06.29. 13:26

Tizenöt év börtönre ítélték a 14 éves craiovai lány gyilkosát

Illusztráció

Agerpres

Alapfokon 15 év börtönre ítélte pénteken a Dolj megyei törvényszék azt a fiatalembert, aki tavaly nyáron halálosan megkéselt egy lányt, a barátját pedig súlyosan megsebesítette.

Mario Alexandru Fojică a bűncselekmény elkövetésekor 17 éves volt. A fiatalembert minősített emberöléssel, minősített emberölési kísérlettel, illetve a közbiztonságra veszélyes eszközök jogosulatlan birtoklásával és használatával vádolják.

Az alapfokú ítélet szerint a vádlottnak 29.317 lejes anyagi kártérítést kell fizetnie a craiovai sürgősségi megyei kórháznak, ahol a megölt lány sérült barátját ápolták, illetve 600.000 euró és 200.000 lej erkölcsi kártérítést a lány szüleinek.

Mario Alexandru Fojică, a Tudor Vladimirescu Katonai Iskola diákja tavaly június 27-én a craiovai botanikus kertben találkozott a 14 éves lánnyal és a lány 20 éves barátjával, akiket többször megkéselt. A lány helyben meghalt, a 20 éves fiatalembert súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Az ügyészek szerint Fojică előre eltervelte tettét. 'Egy késsel felfegyverkezve ment el hazulról, a felismerését megnehezítő öltözetben, majd mérlegelte, hogy miként, milyen körülmények között, hol és mikor kövesse el a bűncselekményeket. A vádlott nem ismerte a két áldozatot, de a viselkedéséből egyértelműen kiderül, hogy a gyilkosság szándékával indult el otthonról, és a körülmények függvényében készült kiválasztani az áldozatait, hogy a megfelelő pillanatban cselekedhessen' - olvasható a vádiratban.

A fiatalembert tavaly szeptemberben állították bíróság elé minősített emberölés és minősített emberölési kísérlet vádjával. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában