Építkezés

2024.07.05. 14:03

Grindeanu: Az autópálya megépítéséhez elengedhetetlen az Olt-völgyi országútszakasz lezárása

Agerpres

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter kijelentette pénteken, vállalja a felelősséget az Olt-völgyén keresztül vezető 7-es számú országút lezárásáért, még akkor is, ha ez a döntés sokak elégedetlenségét váltja ki.
A miniszter Curtea de Argeşen nyilatkozott erről, ahol a Nagyszeben-Piteşti autópálya 4-es szakaszának munkálatait ellenőrizte. Kifejtette, tisztában van azzal, hogy a választási kampány miatt a politikusok 90 százaléka megpróbálta volna elhalasztani a népszerűtlen intézkedést, de az autópálya megépítéséhez elengedhetetlen az Olt-völgyi útszakasz lezárása.
'Az autópályák fontosabbak, mint a választások' - jelentette ki.
Hozzátette, nyitott a javaslatokra, hogy miként lehetne enyhíteni a forgalmas útszakasz lezárásának negatív hatásait.
Grindeanu szerdán jelentette be, hogy július 8-a és augusztus 9-e között napközben, 6 és 20 óra között lezárják a forgalom előtt az Olt-völgyén keresztül vezető 7-es országutat (DN7), mert az autópálya-építéshez erdőirtásra van szükség, a magas fák kidöntése pedig életveszélyes lehet az országúton közlekedőkre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!