Eljárás

2024.07.02. 13:25

Hivatalos személy elleni erőszak, joggal való visszaélés és garázdaság miatt büntetőeljárás indult Dan Vîlceanu ellen

Agerpres

A legfőbb ügyészség kedden bejelentette, hogy büntetőeljárást indított egy parlamenti képviselő ellen hivatalos személy elleni erőszak, joggal való visszaélés és garázdaság gyanúja miatt.
Ügyészségi források arról tájékoztatták az AGERPRES hírügynökséget, hogy Dan Vîlceanu képviselőről van szó.
A legfőbb ügyészség keddi tájékoztatása szerint a gyanúsított tudomására hozták, hogy büntetőeljárás indult ellene, közölték vele, hogy milyen bűncselekményekkel gyanúsítják, illetve ismertették a jogait és kötelességeit.
A vádhatóság szerint idén május 21-én 11:15-kor a gyanúsított képviselő hivatalának ellátása közben, a parlament épületében sértegette és bántalmazta egyik képviselőtársát.
A sértett a konfliktus során 4-5 napos orvosi ellátást igénylő sérüléseket, kemény tárgy okozta ütésnyomokat és horzsolásokat szenvedett - közölték az ügyészek.
Hozzátették, hogy a gyanúsított képviselő szidalmazta a sértettet, súlyosan megsértve méltóságát, ugyanakkor a közrendet és a köznyugalmat is megzavarta azzal, hogy bizonytalanságot és félelmet keltett.
Dan Vîlceanu és Florin Roman képviselők között májusban történt egy dulakodásba torkolló összetűzés a képviselőház üléstermében és a folyosón. Florin Roman akkor azt nyilatkozta, hogy fizikai bántalmazás érte. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!