Átszervezés

2024.07.04. 17:10

Kormányszóvivő: A kormányzati intézmények átszervezése során 455 beosztott és 236 vezetői állást szüntettek meg

Agerpres

Mihai Constantin kormányszóvivő csütörtökön közölte, hogy az átszervezett központi intézményekben 455 beosztott és 236 vezetői állást szüntettek meg, míg a minisztériumok alárendeltségébe tartozó vagy általuk koordinált 486 intézmény közül 360-ban befejeződött az átszervezési folyamat.
Constantin közölte, minden minisztériumot sikerült a 2023/296-os törvényben megszabott határidőig, június 30-áig átszervezni. A továbbiakban a minisztériumok alárendeltségében lévő intézményeket és hatóságokat szervezik át.
A csütörtöki kormányülésen jóváhagyták a következő intézmények átszervezését: Munkaügyi Felügyelet, az Országos Szociális Felügyeleti és Kifizetési Ügynökség (ANPIS), az Országos Munkaerő-elhelyezési Ügynökség (ANOFM), az Országos Nyugdíjpénztár, a Fogyatékkal Élők Jogait Védő Országos Hatóság (ANPDPD), a Román Biztonsági és Védelmi Technológiai és Ipari Együttműködési Ügynökség, a Kazánellenőrzési Állami Felügyelet és a Gyermekjogvédelmi és Örökbefogadási Hatóság.
A 2024. július 3-i adatok szerint minden minisztérium átszervezése lezajlott, kivételt csak a belügyminisztérium képez, amelynek átszervezéséhez szükség van a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) jóváhagyására. A védelmi minisztérium - specifikus tevékenysége miatt - mentesül az átszervezés kötelezettsége alól.
A kormányzati intézmények átszervezésekor a fő irányelv, hogy 8 százalékra korlátozzák a vezetői posztok arányát és megszüntetik a betöltetlen állásokat; ugyanakkor a minisztériumokat és az azoknak alárendelt intézményeket és hatóságokat 'napjaink realitásához' igazítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!