Választások

2024.07.06. 13:17

Marcel Ciolacu: A PSD fölényesen nyert a romániai választásokon

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök kijelentette szombaton, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) fölényesen nyerte a romániai helyhatósági és európai parlamenti választásokat, és hogy a választási kampány az életszínvonalról és a gazdaságról szólt.
Ciolacu a Szocialista Internacionálé európai szekciójának bukaresti ülésén mondta ezt, amelyen részt vett a Szocialista Internacionálé elnöke, Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök is.
'A PSD fölényesen nyerte meg a romániai választásokat, az európai parlamenti választásokat is, és első alkalommal több mint 50 százalékunk van a nagyvárosokban. Legyünk őszinték, a választási kampány az életszínvonalról és a gazdaságról szólt' - mondta Ciolacu, hozzátéve, hogy az idei év fő témái az életszínvonal, valamint az Ukrajnával és a Moldovai Köztársasággal vállalt szolidaritás.
'Remélem, Fraanciaországban is nyerni fogunk' - fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, azt tartja a legfontosabbnak, hogy reális megoldást találjanak a populista és szélsőséges irányzatok visszaszorítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában