Râmnicu Vâlcea

2024.07.26. 09:33

Műanyaghulladékok égnek az Oltchim üzemben

Forrás: evenimentvalcean.ro

Agerpres

Tűz ütött ki péntek reggel a Râmnicu Vâlcea-i Oltchim üzemben, ahol műanyaghulladékok kaptak lángra. A Vâlcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint több tűzoltóautót küldtek a helyszínre. A közlemény szerint mintegy 700 négyzetméteren ég a tűz, amelynek lokalizálása és eloltása folyamatban van. 

Két újabb tűzoltócsapatot vezényeltek ki a Râmnicu Vâlcea-i Oltchim vállalat péntek reggel kigyulladt műanyaghulladék-lerakatához - tájékoztatott a Vâlcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség. A közlemény szerint a környéken nagy a füst, ezért RO-ALERT üzenetben figyelmeztették a lakosságot, hogy az égésből származó veszélyes anyagok belélegzésének elkerüléséért zárják be az ablakokat.
A tűz jelenleg 700 négyzetméteren ég, húsz méteres lángokkal. A helyszínre eredetileg öt tűzoltóautót vezényeltek ki, és utóbb a segítségükre küldtek egy létrás tűzoltóautót és egy vízszállító járművet is. A tűz oka egyelőre ismeretlen. Személyi sérülések nem történtek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában