Feltételek

2024.07.23. 11:58

Szigorítják a hivatásos nevelőszülővé válás feltételeit

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Szigorítják a hivatásos nevelőszülővé válás feltételeit, az alsó korhatárt 18-ról 21 évre emelik - jelentette be kedden Natalia Intotero család- és ifjúságügyi, esélyegyenlőségi miniszter.
A tárcavezető beszámolója szerint a gyermekvédő hatóságok és a minisztérium által végzett, előre be nem jelentett ellenőrzések során arra a következtetésre jutottak, hogy néhány napos csecsemők gondozását nem lehet 18 éves fiatalokra bízni, ezért sürgősségi kormányrendelettel 21 évre emelik a korhatárt azok számára, akik a hivatásos nevelőszülői feladatra jelentkeznek.
A jogszabálytervezet azt is előírná, hogy egy hivatásos nevelőszülő legkésőbb 45 éves korában vehessen gondozásába újszülöttet, hogy a nevelt gyermek ne veszítse el őt idő előtt és ne éljen át traumát. További javaslat, hogy egy hivatásos nevelőszülő legtöbb két gyermek gondozását vállalhassa el - mondta Intotero.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában