Ukrajnai háború

2024.07.24. 09:24

Tulcea megye: A lakosságot RO-ALERT üzenetben figyelmeztették, hogy dróndarabok hullhatnak a levegőből a határ mentén

Agerpres

Tulcea megye északi részének lakói a keddtől szerdára virradó éjszaka RO-ALERT üzenetet kaptak, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy az ukrán határ közelében 'tárgyak hullhatnak le a levegőből'; az 112-es egységes segélyhívó számon 10 betelefonáló értesített robbanások hangjáról.
A Tulcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint az országos katasztrófavédelmi felügyelőség éjjel 2 óra 20 perc körül adta ki a RO-ALERT figyelmeztetést, miután a Románia határait felügyelő védelmi erők 2 óra 10 perc körül több, a Tulcea megye északi része felé közeledő drónt vettek észre.
A katasztrófavédelem leszögezi, hogy az üzenetet tájékoztató jelleggel adták ki a lakosságnak, a pánikot megelőzendő, és ismételten hangsúlyozza, hogy Oroszország támadásai nem romániai területek ellen irányulnak.
Az éjszaka folyamán 10 hívás érkezett az 112-es segélyhívó számra, amelyekben a környék lakossága jelezte, hogy robbanások hallatszanak. A legtöbb hívás Tulcea városból érkezett.
A következő települések lakossága kapott RO-ALERT üzenetet: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti, Sulina. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában