Ukrajnai háború

2024.07.25. 10:18

Tulcea megye: Újabb RO-Alert üzenetben figyelmeztették a lakosságot, hogy dróndarabok hullhatnak a légtérből

Illusztráció

Agerpres

Tulcea megye északi részének lakói a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka újabb RO-Alert üzenetet kaptak, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy az ukrán határ közelében 'tárgyak hullhatnak a légtérből'.
A Tulcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint az országos katasztrófavédelmi felügyelőség éjjel 1 óra 20 perc körül adta ki a RO-Alert figyelmeztetést.
A katasztrófavédelem leszögezi, hogy az üzenetet tájékoztató jelleggel adták ki a lakosságnak. "Kérjük a polgárokat, hogy ne essenek pánikba, kövessék a RO-Alert üzenet utasításait és tanácsait, és ha nem érzik magukat biztonságban vagy segítségre van szükségük, hívják az 112-es egységes sürgősségi számot" - üzente csütörtökön a Tulcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).
Az ISU nyomatékosítja, hogy az Oroszországi Föderáció támadásai nem Románia területét célozzák, az üzenetekben annak lehetőségére figyelmeztetik a lakosságot, hogy pilóta nélküli légi járművek megsemmisítéséből származó tárgyak eshetnek román területre.
Az elmúlt éjszaka folyamán nem érkezett hívás az 112-es segélyhívó számra Tulcea megye lakosságától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában