Időjárás

2024.07.16. 09:55

Zivatarokra figyelmeztető sárga riasztást adtak ki 20 megyére és a fővárosra

Fotó: Illusztráció

Agerpres

Zivatarokra figyelmeztető sárga jelzésű riasztást adott ki ma az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 20 megyére és a fővárosra.
Az előrejelzések szerint ma déltől 21 óráig Máramarosban, a Körösvidék északi részén, Északnyugat-Erdélyben, Dobrudzsában, Dél-Moldvában, Munténia nagy részén és a Keleti-Kárpátokban villámlásoktól és heves széllökésektől kísért záporok, felhőszakadások várhatók, és elszórtan jégesőre is számítani lehet.
A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25 litert, helyenként a 30 litert négyzetméterenként.
A sárga riasztás Szatmár, Máramaros, Szilágy, Bihar, Galac, Vrancea, Buzău, Brăila, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ilfov megye és Bukarest egész területére, illetve Kolozs, Beszterce-Naszód, Suceava, Konstanca és Tulcea megye egy részére érvényes.
Az ország jelentős részén ma is kánikula lesz, Máramaros, Beszterce-Naszód, Hargita megyére és Maros megye egy részére narancssárga, a többi megyére vörös riasztás érvényes a nagy hőség miatt. A négy megyében 35-37 Celsius-fok, az ország többi részén 37-42 Celsius-fok között változnak a nappali csúcsértékek, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Az éjszakák trópusiak maradnak, 22-24 fok körüli minimumokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában