Feljelentés

2024.08.08. 14:51

Simion feljelentést tett Ciucă ellen a legfőbb ügyészségen közpénzek hűtlen kezelése miatt

Agerpres

Feljelentést tett csütörtökön a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion a legfőbb ügyészségen Nicolae Ciucă liberális pártelnök, szenátusi elnök ellen közpénzek hűtlen kezelése miatt.
Simion szerint a feljelentésben az áll, hogy az európai választások kampányában, május 10. és június 9. között tilos volt propagandát folytatni és politikai reklámtáblákat elhelyezni a közterületeken, a PNL azonban ezt figyelmen kívül hagyta, és a választási irodák is úgy döntöttek, hogy 'nincs szó politikai propagandáról, semmi köze a politikai tevékenységhez'.
Az AUR-elnök elmondta: elvárja, hogy a legfőbb ügyészség tegye a dolgát, 'hagyjon fel az ellenzék üldözésével', és a román állampolgároktól 'elsikkasztott pénzösszegekre összpontosítson'.
'Kétmillió euróról van szó. A feljelentés Nicolae Ciucă nevére szól. Követeljük a támogatási pénzek elköltésének kivizsgálását' - mondta Simion.
A Nemzeti Liberális Párt csütörtökön közölte, hogy az alakulat és Nicolae Ciucă pártelnök tevékenységét népszerűsítő kampányaik "teljesen átláthatók és törvényesek", óriásplakátokon pedig nemcsak a pártelnök könyvét, hanem különféle eseményeket is népszerűsítettek.
Közleményükben a PNL képviselői emlékeztettek, hogy a törvény értelmében a politikai pártok állami támogatásban részesülnek, és mindegyik alakulat maga dönti el, hogy milyen kommunikációs csatornákon népszerűsíti tevékenységeit. A PNL - a többi párthoz hasonlóan - a kültéri reklám nyújtotta lehetőségeket is kihasználja a párt, annak vezetősége és jelöltjei tevékenységének népszerűsítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában