Adatok

2024.08.11. 17:44

Több mint félmillióan lépték át Románia határait az elmúlt 24 órában

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Több mint 502 ezer személy lépte át Románia államhatárát mintegy 144 ezer járművel a be- és kilépőoldalon szombaton - közölte vasárnap a határrendészet. A belépőoldalon 253.886 személyt és 72.196 járművet regisztráltak az elmúlt 24 órában jelentkezett ellenőrzésre.
A közlemény szerint szombaton 118 törvényszegést állapítottak meg a határrendészek, ebből 52 bűncselekmény, 66 szabálysértés volt. A hatóságok 26.955 lejre róttak ki bírságokat, és több mint 358 ezer lej értékben koboztak el javakat.
Szombaton ugyanakkor 27 külföldi állampolgárt nem engedtek be Romániába, mert nem tettek eleget a belépési feltételeknek, 21 román állampolgárt pedig a törvényi előírásokra hivatkozva, különböző okokból nem engedtek ki az országból.
A határrendészet emlékeztet, hogy a Giurgiu és Ruse között hídon javítási munkálatokat végez a bolgár fél, emiatt a forgalom csak egy sávon zajlik, felváltva.
A hatóság azt tanácsolja az utazóknak, hogy a torlódások elkerülése érdekében vegyék igénybe a többi határátkelőt is a román-bolgár határon. Emlékeztetnek: lehetőség van átmenni Bulgáriába a calafati hídon, illetve kompon Bechetnél (Dolj megye), Zimniceánál (Teleorman megye), Turnu Măgurelénél (Teleorman megye) és Călăraşi-nál (Călăraşi megye). Konstanca megyében pedig öt határátkelő is igénybe vehető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában