DIICOT

2024.08.31. 08:22

Ügyészségi források: további javakat foglalt le a DIICOT a Tate fivérek elleni újabb eljárás keretében

Agerpres

A terrorizmus és szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) pénteken bejelentette, hogy további autókat, ingatlanokat és pénzösszegeket foglalt le a kiskorúak szexuális kizsákmányolásával, emberkereskedelemmel, pénzmosással, bűnszövetkezet létrehozásával gyanúsított három személy ellen indított büntetőeljárás keretében.
Az AGEPRES-nek vádhatósági források azt nyilatkozták, hogy a három gyanúsított között van Andrew és Tristan Tate is.
Közleménye szerint a DIICOT három személy öt cégben birtokolt üzletrészét, a vállalatok bankszámláin lévő pénzösszegeket és vállalatokhoz tartozó négy gépkocsi lefoglalását rendelte el. Emellett az ügyészek zár alá vettek 11 Brassó és Ilvov megyei telket és a rajtuk található ingatlanokat, amelyek becsült értéke több mint 2,5 millió euró.
A Tate fivérek Ilfov megyei rezidenciáján tarott augusztus 21-i házkutatás során a hatóságok mintegy 75 ezer euró értékben foglaltak le készpénzt, ugyanakkor 16 gépkocsit és egy motorkerékpárt hatásági zár alá helyeztek.
A vádhatóság szerint a Tate testvérek által 2015-ben Romániában létrehozott bűnszervezet a 'loverboy' módszert alkalmazva, szerelmet színlelve 34 kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal nőt hálózott be, és különböző, általa ellenőrzött helyszíneken pornográf tartalmak gyártására kényszerítették őket, amelyek értékesítéséből 2,8 millió amerikai dollár és 887 ezer token anyagi haszna származott.
Egy korábbi ügyészségi közlemény szerint a gyanúsítottak egyike egy 17 éves, külföldi állampolgárságú, kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt szexuális cselekményekre kényszerítve és annak felvételeit megosztva 1,5 millió dollár jövedelemre tett szert. Ugyanaz a gyanúsított a DIICOT szerint 2020 decemberében több ízben is nemi kapcsolatot létesített egy 15 éves áldozattal.
A szexuális bűncselekményekből származó pénz 'tisztára mosása' érdekében a gyanúsítottak négy luxusautót vásároltak, amelyeket bizalmasaik nevére írattak, az áldozatakat és a tanúkat pedig fenyegetéssel és vesztegetéssel próbálták rávenni arra, hogy ne valljanak ellenük.
A brit-amerikai állampolgárságú testvérpárt és feltételezett bűntársaikat már tavaly júniusban bíróság elé állították nemi erőszak, emberkereskedelem és bűnszövetkezet létrehozása vádjával. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában