Előrejelzés

2024.08.29. 11:02

Viharokra figyelmeztető riasztásokat adtak ki a meteorológusok; erdélyi vidékek is érintettek

Forrás: Meteoplus

Agerpres

Viharokra figyelmeztető első- és másodfokú riasztásokat adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország több régiójára.
A meteorológusok szerint csütörtökön este 11 óráig Erdély déli, Munténia keleti és északi, Olténia északkeleti részében, Moldva déli felében, Dobrudzsában, valamint helyenként a Keleti- és a Déli-Kárpátokban záporok, zivatarok várhatók, a szél rövid időszakokra megerősödik, sebessége eléri az 50-60 kilométert óránként. Helyenként jégeső is előfordulhat, a leeső csapadék mennyisége pedig meghaladhatja a 15-25, illetve a 30-40 litert négyzetméterenként. Ezekben a régiókban elsőfokú (sárga) a riasztás.
Csütörtök este 11 óra és péntek délelőtt 10 óra között másodfokú (narancssárga) riasztás lesz érvényben Konstanca megye tengerparti részén. Itt felhőszakadásokra kell számítani, 25-40 liter, de akár 50-60 liter/négyzetméter vízhozammal.
Ugyanebben az időszakban zivatarokra vonatkozó elsőfokú riasztás lesz érvényben Konstanca megye többi részén és Tulcea megyében. A leeső csapadék mennyisége elérheti a 15-25 litert négyzetméterenként, de helyenként meghaladhatja a 30-40 litert is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában