Áradás

2 órája

A Duna vízhozama elérte szombaton az 5700 köbmétert másodpercenként az országhatáron

Illusztráció

Agerpres

A Duna vízhozama az országhatárnál, Baziaş közelében szombaton elérte az 5700 köbmétert másodpercenként, ami jelentősen meghaladja a sokéves - 3800 köbméter/másodperc - átlaghozamot - tájékoztatott szombaton a Facebook-oldalán a román vízügyi főigazgatóság (ANAR). A főigazgatóság szerint a múlt hét végén, szeptember 13-án a vízhozam csupán 2200 köbméter volt másodpercenként.
A 2006-os árvíz idején az ország határában a Duna vízhozama elérte a 15.800 köbmétert másodpercenként. A Duna menti területi vízügyi igazgatóságok folyamatosan mérik a víz szintjét - hangsúlyozta még az intézet.
Az ANAR szerint szombaton Budapesten a Duna vízhozama megközelíti a 8000 köbmétert másodpercenként, és a jelenlegi előrejelzések szerint még 8300 köbméterre nőhet a nap folyamán. Ez pedig 400 köbméterrel kevesebb a korábban előre jelzett 8700 köbméteres hozamnál.
A hidrológusok szerint a Duna vízhozama valószínűleg szeptember vége felé, 28-29-én fog tetőzni a folyam romániai szakaszán, a hatóságok pedig készültségben vannak és figyelemmel kísérik a helyzetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában