Választások

2 órája

A levélszavazással kapcsolatos útmutatókat tett közzé a külügyminisztérium

Illusztráció

Forrás: europafm.ro

Agerpres

A levélszavazással kapcsolatos útmutatókat tett közzé pénteken a külügyminisztérium. A szaktárca tájékoztatásában emlékeztetnek, hogy a külföldön élő román állampolgárok az elnök- és a parlamenti választáson is élhetnek a levélszavazás lehetőségével. A külügy honlapján az elnökválasztással és a parlamenti választással kapcsolatos útmutató is megtalálható.
Az elnökválasztás esetében október 10-ig, a parlamenti választás esetében október 17-ig lehet regisztrálni a levélszavazásra a www.votstrainatate.ro portálon. Az erre regisztrálóknak ki kell tölteniük egy online kérdőívet, amelyben meg kell adniuk a nevüket, a személyi számukat, a lakcímüket, az e-mail címüket, illetve meg kell jelölniük, hogy az országba vagy a diplomáciai képviseletre küldik el a levélben leadott szavazatukat. Az űrlaphoz a választópolgárnak csatolnia kell személyi igazolványának szkennelt másolatát, valamint a külföldi hatóságok által kiállított, a tartózkodási jogot igazoló dokumentumot - ismertette az eljárást a külügy. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában